De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Tous Ensemble. Maar niet in Israël.

Tous Ensemble. Maar niet in Israël.

donderdag 31 juli 2014 11:57
Spread the love

Curieus maakt een vuist en roept de Rode Duivels op om hun wedstrijd in Israël te boycotten. 

Het bericht over de vier vermoorde voetbalspelertjes op een strand in Gaza (16 juli 2014) roept verontwaardiging op. Het Israëlische leger houdt het op een “tragisch incident”. Wij vinden het vooral een degoutante oorlogsmisdaad waarbij vier spelende kinderen koudweg vermoord zijn.

Op 9 september 2014 spelen de Rode Duivels in Israël hun eerste EK-kwalificatiewedstrijd. Curieus supporterde afgelopen juni de ziel uit haar lijf voor de karakterkoppen van de Belgische ploeg. En nu rekenen we meer dan ooit op dat sterke karakter van die ploeg. Want het buitenproportionele geweld van Israël in Gaza smeekt om een sterk signaal. En een boycot of forfait van onze Duivels, dat ìs een sterk signaal. 

De Facebookpagina Tous Ensemble. Maar niet in Israël verzamelde na amper een week meer dan 8000 voetbalsupporters (waaronder zanger Daan en griepcommissaris Marc Van Ranst). 8256 zielen die tot anders hun stem schor schreeuwen voor de Rode Duivels, maar nu hun stem laten horen om diezelfde Duivels op te roepen op om voor hun eerste kwalificatiewedstrijd verstek te geven. Na het WK, kunnen we op die manier internationaal opnieuw op applaus rekenen. 

Ondertussen lazen we in Knack Sportmagazine dat de KBVB de Europese voetbalbond UEFA een brief stuurde met een vraag om duidelijkheid te scheppen over de situatie in Israël. “De reden is dat we gewoon de verschillende opties willen kennen voor die reis. September is al snel in zicht, en we moeten stilaan beginnen denken aan het boeken van de hotels, trainingsvelden en andere accommodatie.” Wij hopen toch dat de voetbalbond om een ander soort duidelijkheid zal vragen. 

Want wij zijn de beste supporters van de wereld. Maar op 9 september geven wij forfait. Beste duivels, chèrs diables, jullie ook?

U kan onze oproep steunen:

– Verhef je stem en steun onze oproep op Facebook (“like” pagina Tous Ensemble. Maar niet in Israël). 

– Schrijf een brief aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Een voorbeeldbrief kan je hier downloaden. Vul je naam, adres en datum in op de daarvoor voorziene plaats en stuur hem op naar:

De heer Steven Martens

Koninklijke Belgische Voetbalbond

Houba De Strooperlaan 145

1020 Brussel-Laken

Laten we samen een vuist maken. En veel lawaai. Want het is onze verdomde plicht om te reageren.

take down
the paywall
steun ons nu!