De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Toeristen worden gewaarschuwd: ‘Griekenland wordt oorlogszone’
Griekenland, Sekte van Revolutionairen -

Toeristen worden gewaarschuwd: ‘Griekenland wordt oorlogszone’

donderdag 5 augustus 2010 00:49
Spread the love

 

Nadat vorige week een eerste journalist werd vermoord, heeft een Griekse terroristische organisatie die zich de Sekte van Revolutionairen noemt een verklaring verspreid waarin te lezen staat dat ‘toeristen moeten beseffen dat Griekenland niet langer een veilig toevluchtsoord voor kapitalisme is’. Dat meldt de Britse krant The Guardian.

De Griekse veiligheidsdiensten zeggen op alles voorbereid te zijn en verwijzen in dat verband naar de stadsguerilla die in de zeventiger jaren in Italië actief was.  Athanasios Drougos, een contraterrorisme-analyst uit Athene denkt zelfs dat Griekenland een nieuwe fase binnentreedt waarbij anarchistisch-georiënteerde organisaties politiek geweld gaan plegen. Deze groepen zijn uiterst gewelddadig en houden geen rekening met mogelijke onschuldige slachtoffers die bij hun acties om het leven komen, zegt Drougos.

De Sekte van Revolutionairen vermoordde vorige week een lokale onderzoeksjournalist en wil zich volgens het communiqué nu gaan richten op de politie, zakenlui, cipiers , corrupte media en -voor het eerst- toeristen. ‘ We zullen van Griekenland een oorlogszone maken door brandstichting, sabotage, gewelddaig protest, bommen en moorden, en niet langer een land waar mensen op vakantie gaan’.

Bron : The Guardian en Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!