De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

TIME: Marc Zuckerberg is ‘Persoon van het Jaar 2010’
Facebook, Time: Persoon van het Jaar 2010, Time magazine, Marc Zuckerberg -

TIME: Marc Zuckerberg is ‘Persoon van het Jaar 2010’

donderdag 16 december 2010 12:26
Spread the love

Wunderkind Mark Zuckerberg is op zijn 26ste tot ‘Persoon van het Jaar 2010’ gekozen door het magazine TIME. Dat is net geen record, want dat blijft op naam staan van de Amerikaanse luchtvaartpionier Charles Lindbergh, TIME’s allereerste keuze voor ‘Persoon van het Jaar’ in 1929.

Volgens TIME is Zuckerbergs verkiezing geen eer, maar een erkenning ‘van de macht die individuen hebben om de wereld vorm te geven’:
‘Facebook is nu ‘s werelds derde grootste land en het bezit meer informatie over zijn burgers dan welke overheid ook. Zuckerberg, die zijn studie aan Harvard opgaf, is het in T-shirt geklede staatshoofd’.

‘Net als twee andere kandidaten van dit jaar, Julian Assange en de Amerikaanse Tea Party, toont Mark Zuckerberg niet al te veel respect voor het bestaande gezag … Assange ziet een wereld vol echte en denkbeeldige vijanden; Zuckerberg ziet een wereld vol potentiële vrienden.’
‘Hij is even oud als koningin Elizabeth was toen ze in 1952 tot ‘Persoon van het Jaar 1952′ werd verkozen. Maar in tegenstelling tot de Queen -die dit jaar trouwens een Facebookprofiel aanmaakte- erfde hij geen rijk, maar creëerde hij er een.’

‘Uiteindelijk viel de keuze op Mark Elliot Zuckerberg ‘omdat hij meer dan een half miljard mensen heeft weten te connecteren en de sociale relaties tussen hen in kaart heeft gebracht; ook omdat hij een nieuw communicatiesysteem heeft gecreëerd dat zowel onmisbaar is als soms wat akelig aandoet; en tenslotte omdat hij de manier waarop we onze levens leiden heeft veranderd op een manier die innovatief en zelfs optimistisch te noemen is’. (FZ)

Bron : Express.be / Time Magazine

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!