De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

There is no such thing as Margaret Thatcher.

There is no such thing as Margaret Thatcher.

maandag 8 april 2013 22:02
Spread the love

“Met grote droefheid kondigen Mark en Carol Thatcher aan dat hun moeder vanochtend vredevol overleden is”, luidt de mededeling van woordvoerder Lord Bell. Later vandaag wordt er nog een mededeling van de familie verwacht. Volgens haar woordvoerder was ze “een van de grootste premiers aller tijden”. “Ze veranderde het leven van de mensen. Ze was een fantastische persoon, hield van haar land en wijdde haar leven aan het verbeteren van het leven van andere mensen.”

Bron: de redactie 8 april 2013

Dat ze het leven van mensen veranderde is een terechte opmerkingen. Ze veranderde zelfs het leven van u die dit leest. Dat ze haar leven wijdde aan het verbeteren van het leven van andere mensen zal ook wel kloppen. Maar dat zal dan waarschijnlijk niet het leven zijn van u die dit leest.

Margaret was diegene die Augusto Pinochet bedankte, bedankte, bedankte om Chili te redden van het bewind van Salvador Allende en er onder financiële impuls van de Verenigde Staten en economische inzichten van Milton Friedman een dictatuur installeerde. Folteringen, misbruik en moorden bleven niet uit. Bij deze, bedankt Margaret, bedankt, bedankt, bedankt.

In navolging van uw befaamde woorden ” I want my money back” wil ik u zeggen  “I want these people back”!.

Voor verdere informatie hieromtrent verwijs ik naar de boeken van Naomi Klein. Zij neemt u mee naar de beginjaren van het neoliberalisme en verteld u wat het één met het ander te maken heeft. Dit is geen verhaal van believers en non believers. Dit is een verhaal van willen zien of niet willen zien.

De diverse nieuwsredacties vergaten het tot hiertoe te vernoemen. Dit toont aan hoe diep het neoliberalisme al is ingeburgerd in ons maatschappelijk weefsel. Recent werd er in Chili door de centrumrechtse regering zelfs een aanpassing doorgevoerd in de schoolboeken. Het beleid van Augusto Pinochet zal voortaan geen dictatuur meer genoemd worden maar een regime. Het was een klein artikeltje waard in de krant “de morgen”. Meer niet.

Met haar uitspraak “there is no such thing as society” heeft ze het helemaal verkorven. Een grotere minachting voor het volk kan je je niet inbeelden.

http://www.youtube.com/watch?v=QXgc8_V0RpA

Wat mij betreft zullen we vanaf vandaag met uw eigen woorden kunnen zeggen:

“There is no such thing as Margaret Thatcher”

Het gaat u verder goed Mevr. Thatcher, in de dood zijn we allen gelijk. Al ben ik daar met u nog niet zo zeker van!

take down
the paywall
steun ons nu!