De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Theater aan de Stroom sluit af met 3 voorstellingen op 1 avond

Theater aan de Stroom sluit af met 3 voorstellingen op 1 avond

dinsdag 10 mei 2011 22:26
Spread the love

Vorige week vrijdag ging het laatste stuk van dit seizoen in première in Theater aan de Stroom. De mensen krijgen waar voor hun geld, ze krijgen drie voorstellen voor de prijs van 1.
Annie Geeraerts, bekend als Anna uit Familie, bijt de spits af, met een verhaal over de gevaren van de grootstad, die ze vertelt terwijl ze aan het wachten is in het politiebureau.

Onder het mom van een ‘triple bill’ nemenze u mee op een boeiende reis doorheen hun theater, waarbij ze u op twee voorstellingen en een muzikaal toemaatje trakteren. Annie Geeraerts en Ronny Smet bijten de spits af en brengen voor u het aandoenlijke en grappige ‘Het schoonste van al’ (bekroond met de Bert Leysenprijs) van Guido Van Meir. Daarin maakt u kennis met Rozeke, een volkse zeventigjarige vrouw, die na een beroving in haar woning opgevangen wordt op het politiebureau en er tijdens het wachten vertelt over haar dagdagelijkse bestaan. Vervolgens krijgt u ‘Black Comedy’ te zien, een stuk van de bekroonde Peter Shaffer (‘Equus’, ‘Amadeus’), over een jonge kunstenaar die indruk wil maken op zijn toekomstige schoonvader en op een kunstverzamelend miljonair, maar wiens charmeoffensief in het honderd loopt omdat plots het licht uitvalt. Gevierd regisseur Adrian Brine (‘Time of my Life’) en zijn topcast maken geheid een lachsucces van deze voorstelling. Eindigen doen we feestelijk met een spetterend optreden van NoNonsense. Anne Mie Gils, Hilde Van Hulle, Wanda Joosten en Mitta Van der Maat (bijgestaan door pianist Eddy Aelbrecht), openen voor u een schatkamer vol juwelen van songs. Wedden dat u deze bijzondere avond met een goed gevoel afsluit?

 meer info : Theater aan De Stroom 

Blancefloerlaan 181, 2050 Antwerpen
03 290 60 63

take down
the paywall
steun ons nu!