De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Theater aan de Stroom opent seizoen met Kat op een heet zinken dak

Theater aan de Stroom opent seizoen met Kat op een heet zinken dak

zaterdag 10 september 2011 08:49
Spread the love

Gisterenavond vond op Linkeroever de première plaats van het nieuwste stuk ‘Kat op een heet zinken dak”  Een titel die een beetje tot de verbeelding spreekt en niet direct duidelijkheid schept. Maar zodra je het stuk ziet kan je je al snel inleven in de vele personages, vertolkt door echte rasacteurs. Onderandere Steven De Lelie en Katrien de Decker, respectievelijk Bert en June uit Familie nemen een hoofdrol voor hun rekening. 

Op een plantage in het broeierige zuiden van de vs wordt de vijfenzestigste verjaardag gevierd van de schatrijke grootgrondbezitter Pollitt, alias Big Daddy, die terminaal ziek is maar dat zelf nog niet weet. Alleen lievelingszoon Brick, in een glorieus verleden een succesvol sportman, houdt zich afzijdig van het feestgedruis. Rouwend om de dood van zijn beste vriend, heeft hij zijn toevlucht in de alcohol gezocht en verzaakt hij aan iedere echtelijke verplichting, tot grote wanhoop van zijn vrouw Maggie, “de Kat”. Zij moet nu met lede ogen aanzien hoe schoonbroer Gooper en diens echtgenote Mae de erfenis van Big Daddy trachten in te pikken voor hun kroostrijk gezin. De patriarch blijft als opvolger echter de voorkeur geven aan de getormenteerde Brick, ook al is zijn huwelijk tot op heden kinderloos gebleven. In een verbeten strijd om materialistisch geluk worden diepgewortelde vetes genadeloos bovengespit en sneuvelen de laatste illusies. Een ultieme confrontatie tussen vader en zoon blijkt onvermijdelijk…

Met ‘Kat op een heet zinken dak’ programmeert Theater aan de Stroom opnieuw een onvervalste Broadwayklassieker. De verfilming van dit ontluisterende familiedrama met Elisabeth Taylor en Paul Newman rijfde destijds 6 0scarnominaties binnen. Het klassieke verhaal over leugens, hebzucht en verdrongen seksualiteit heeft vandaag nog niets aan kracht ingeboet. Denk daarbij een sterke cast en topcineast Lieven Debrauwer als regisseur en u bent verzekerd van een perfecte seizoensopener.

Speeldata:
8, 9 (P), 10, 11, 15, 17, 18, 22, 23, 24, 25, 29, 30 september; 1, 2, 6, 7, 8, 9, 13, 14, 15, 16, 20, 21, 22, 23 oktober 2011
do, vr & za om 20u15; zo om 15u00
donderdagmatinee op 6 oktober 2011 om 13u30

Locatie:
Theater aan de Stroom (grote zaal) – Blancefloerlaan 181B, 2050 Antwerpen-Linkeroever

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!