De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘The World’   3 dagen in Antwerpen

‘The World’ 3 dagen in Antwerpen

maandag 15 augustus 2011 21:51
Spread the love

‘The World’,het grootste privé-jacht ter wereld,bezoekt in augustus België en Nederland.

The World is een uniek schip:je boekt er geen hut,maar je koopt een suite.

The World noemt zichzelf het liefst dan ook geen cruiseschip,maar een jacht.

Slechts 165 luxe suites heeft The World.Soms komt er eentje vrij en kan je voor een flink bedrag mee om langs de wereld te varen.The World is een schip dat gebouwd is in 2002 en sindsdien routes vaart op aangeven van de gasten van het schip.

Elke twee à drie jaar wordt de hele wereld aangedaan.Van Australië tot het Carabisch Gebied en van Venetië tot Noord-Amerika.Dit jaar worden 53 landfen bezocht door de inwoners van The World,die vooral erg reisgierig moeten zijn.

De gemiddelde leeftijd is overigens 64,waarvan 35% zelfs onder de 50 jaar is.Een groot van gedeelte van de gasten verblijft ook maar drie tot 4 maanden per jaar op het schip.
Op The World zijn alle faciliteiten aanwezig die je ook op elk ander zeer luxe cruiseschip hebt:bars,restaurants,fitness,kinderanimatie,tennisbaden,zwembaden en zelfs een professionele golfleraar.Je kan dineren samen met de andere gasten op het schip,maar je kan uiteraard ook het diner laten thuisbezorgen in je suite.Een wijnkelder met 12.000 wijnflessen zorgt ervoor dat er altijd wel een geschikte fles wijn bij je diner geopend wordt.De 165 hutten variëren overigens wel in prijs en grootte;een studio,een tweekamer,driekamerappartement of zelfs een suite voor 12 gasten ijn te koop.

Bijzonder is dat het schip eenn aantal dagen op een bestemming blijft,zodat de gasten optimaal van de bestemming kunnen genieten.

The World was in Amsterdam van 11 augustus t/m 14 augustus.Hij kwam aan in Antwerpen op maandag 15 augustus rond 14u30 en zal Antwerpen verlaten om middernacht-richting Zeebrugge- op woensdag 17 augustus.(slideshow hieronder)

Voor deze redenen zijn bezoek aan boord verboden.

Uit dankbaarheid omdat Antwerpen als aanloophaven gekozen is,ontving schepen van cultuur en toerisme Philip Heylen de passagiers en bemanning dinsdag op het stadhuis.
Zo’n 120 passagiers(op de 160 aan boord) genoten van deze uitzondelijk uitnodiging.(slideshow hieronder)

Bekijk meer foto’s via:

http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157627333727829/show/

 http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157627448577966/show/

http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157627314354321/show/

take down
the paywall
steun ons nu!