De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

The Pride Day Brussel zaterdag 17 mei 2014 – ‘k was er bij en keek ernaar en fronste mijn wenkbrauwen…

The Pride Day Brussel zaterdag 17 mei 2014 – ‘k was er bij en keek ernaar en fronste mijn wenkbrauwen…

zondag 18 mei 2014 14:30
Spread the love
 

Werd me gevraagd om een beetje mee een oogje in het zeil te houden in de omtrek van wagen 10 (veiligheid en zo). Was de eerste keer dat ik dit ‘evenement’ mee beleefde. Edoch een volgende keer laat ik deze kelk aan mij voorbij gaan. Ik ervoer het ‘fenomeen’ als een luidruchtige en opdringerige carnavalsstoet! M.i. brengt dit de hele holebi en transgender “beweging” in een slecht daglicht. Je wordt bekeken als een curiosum, even vastleggen op de foto, kiekje nemen, filmpje maken,… een circusact!

 

Iedereen wordt opgepompt en opgezweept door de dreunende bassen en ritmes. En ja herhaling heeft z’n effect… Je wordt “gebrainwashed” als je steeds hetzelfde hoort en aangespoord wordt. Het wordt er in gedreund! Velen zweefden in een roes met de fles in de hand.

 

Dat het gebeuren ronduit een ecologische aanslag is hoef ik u denkelijk niet te beschrijven. De stoet sleepte een berg vuilnis in zijn zog. Alles werd letterlijk en figuurlijk rondgeslingerd. Vind dat de inrichters de rotzooi dienen op te ruimen en niet de kuisploegen van de Stad Brussel die er heel wat werk aan zullen gehad hebben en misschien vandaag nog bezig zijn!

 

Nee, dit “moest” even van mijn hart en vind dan ook dat de vlag de lading niet dekt. Feiten zoals de overwinning van Thomas “Tom” Neuwirth alias Conchita Wurst en “bekende” mensen die zich outen doen veel meer met het “kuddebewustzijn” van de “mens”. In volhardende sereniteit en kalmte bereik je veel meer!

 

De Pride doet naar mijn persoonlijke mening net het tegendeel. Ben er niet trots op want “hoogmoed komt voor de val”!  Je mag “anders” zijn maar schreeuw het dan niet van de daken…

 

 

take down
the paywall
steun ons nu!