De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

The Owners of the Land
Tentoonstelling, Genk, mijnbouw -

The Owners of the Land

maandag 30 september 2013 13:13
Spread the love

Van 3 tot en met 20 oktober stelt COALFACE/vzw Het Vervolg de video-installatie The Owners of the Land van antropoloog Juan Javier Rivera Andía en filmmaker Peter Snowdon tentoon in het mijngebouw van Waterschei, Genk.

Toen de Peruviaanse antropoloog Juan Javier Rivera Andía enkele jaren geleden zijn veldwerk in Cañaris (in de Andes, Noord-Peru) opstartte, werd hij al gauw geconfronteerd met de angst van de inheemse bevolking voor het nakende mijnbouwcomplex. Deze industrie zou immers ernstige schade toebrengen aan hun cultuur en levensonderhoud.

Op die angst speelt de video-installatie The Owners of the Land van de Britse kunstenaar Peter Snowdon en antropoloog Juan Javier Rivera Andía in. Hun videoproject roept uiteenlopende vragen op: wat gebeurt er wanneer een mijnbouwbedrijf kostbare grondstoffen vindt op het grondgebied van een inheems dorp? Zijn traditionele levenswijzen relevant tegenover economisch belang? Kan werk op het vlak van cultuurbehoud de vernietiging ervan tegenhouden? Of neemt het er juist aan deel?

De expo wordt op donderdag 3 oktober om 20u feestelijk geopend in aanwezigheid van de makers Peter Snowdon en Juan Javier Rivera Andía . Als afsluiter van de tentoonstelling, op zondag 20 oktober om 14u, geeft Peter Snowdon zelf een workshop. Reservatie is aanbevolen en kan door een mailtje te versturen naar info@hetvervolg.org.

Info: van 3 t.e.m. 20 oktober 2013, don-vrij 13u-17u, zat 9-17u, zon 13u-17u (en op afspraak mogelijk), Koolmijn van Waterschei, André Dumontlaan 67, 3600 Genk, duur 1u, gratis inkom
Zie www.coalface.be

take down
the paywall
steun ons nu!