De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

The Guard

The Guard

maandag 7 januari 2013 17:48
Spread the love

Gerry Boyle, een grofgebekte Ierse flik die er onorthodoxe methoden op nahoudt wordt op een dag in het anders zo rustige Galway geconfronteerd met een meervoudige moord. Het machtige FBI wordt ingeschakeld als blijkt dat een misdaadsyndicaat betrokken is bij een gigantische drugssmokkel. Gerry is maar weinig onder de indruk door zoveel machtsvertoon. Hij slaagt er in om continu de wrevel van zijn oversten en collega’s op te wekken, zeker wanneer hij de zwarte FBI-agent die het onderzoek leidt racistisch bejegent. Zal hij op zijn eigengereide manier slagen in zijn missie om de vileine criminelen uit de weg te ruimen?

Laat u verrassen door deze hilarische zwarte komedie met Brendan Gleeson in een glansrol als onconventionele, aan drank en prostituees verslingerde flik. Geniet van de typisch Britse onderkoelde humor in deze film die bol staat van ironie en geestige conversaties, bedekt met een laagje intellectueel vernis.

take down
the paywall
steun ons nu!