De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

The Fighter

The Fighter

maandag 7 januari 2013 21:31
Spread the love

De gebroeders Ward zijn beiden talentvolle boksers die opgroeien in een sociale woonbuurt in Lowel, Massachussets. De bedeesde Micky is in alles de antipode van zijn flamboyante broer Dicky. Die schopte het ver als bokser en vocht zelfs tegen Sugar Ray Leonard. Hij is nu echter een bokser op retour. Een crackverslaafde manipulator die teert op zijn verleden en oogappel van hun moeder. Dit heeft ook een negatieve impact op de bokscarrière van Micky die maar niet van de grond geraakt.

Toch slaagt hij er met de nodige hulp van zijn vriendin en zijn trainer in om onder het juk van zijn familie uit te geraken. Zijn broer verdwijnt uit beeld nadat hij na een zoveelste baldadigheid de gevangenis in moet. Mickey staat op het punt door te breken en wanneer zijn broer terug op het toneel verschijnt staat hij voor een verscheurende keuze :loyauteit aan zijn familie of zijn eigen carrière definitief lanceren. 

The Fighter is een alleraardigste film waar je weinig slecht over kan zeggen en weet bij momenten te beklijven. Speciale vermeldingen voor Christian Bale in de rol van Dicky en Melissa Leo in de rol van de moeder. Nog even vermelden dat de film ook gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

take down
the paywall
steun ons nu!