De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

THE BIG FOLK ‘N’ IRISH NIGHT #04 MissT XL + BRISK

THE BIG FOLK ‘N’ IRISH NIGHT #04 MissT XL + BRISK

maandag 18 februari 2019 15:33
Spread the love
Zaterdag 02 maart 2019

20u00 @ DeCentrale 

Tickets: € 17 | € 14  

Binnenkort is het zover!  Twee geweldige muzikale acts op het het podium van De Centrale.  Voor het 4de jaar op rij organiseren we de BIG FOLK ‘n IRISH NIGHT: een magische avond vol muziek en zang, ‘gehost’ en gepresenteerd door de sympathieke Gents-Ierse singer-songwriter ‘Daithi Rua’. Opnieuw met twee schitterende muzikale acts.  Dit jaar staan ‘MissT XL’ en ‘BRISK’ op het podium.

BRISK

Brisk  focust op Angelsaksische en Bretoense muziek.  Als je weet dat Gunnar Van Hove (fluit & whistles) en Jeroen Knapen (gitaar, zang) deel uitmaken van de groep is dit natuurlijk niet verwonderlijk.  Zij speelden enkele jaren geleden als DAOU op de podia van Zilleghem Folk, M’eire Morough, ’t Ey …  De immer sympathieke zanger en bodhranspeler Wim Moons staat ook al enkele decennia op het podium bij diverse bands.  Naomi Vercauteren maakt het plaatje helemaal compleet.   Ze brengt niet alleen vrouwelijke charme in de groep maar ook (Iers) vioolwerk van de bovenste plank.  Lively & quick, sharp & stimulating … het klinkt gewoon Brisk!

 

MISST XL

Een  MissTige muzikale  reis met schijnwerpers op de culturele diversiteit van Europa

Tijdens de zomer van 2017 werd MissT geselecteerd om te spelen op het Ferrara-busker-Festival (Italië).  Het werd direct de start van een internationale carriere.
Het vijftal brengt folksongs uit de 4 windstreken en in verschillende talen.  Vaak halen ze ietwat vergeten liedjes vanonder het stof, vijfstemmig en a capella.  Vergelijk de klankkleur van MissT het best met een goede fles brut nature: prikkelend, eerlijk en volledig naturel. 

MissT zijn Elly Aerden, Liesbeth Verlaet, Liesbet Van Reeth, Eva Moens en Jan Van Rossem, voor de gelegenheid  aangevuld met gastmuzikanten Jowan Merckx en Jorg D’hondt.

Info: https://decentrale.be/nl/agenda/muziek/the-big-folk-n-irish-night-04

Tickets: http://www.uitbureau.be/voorstelling?VoorstellingId=5583

De Centrale | intercultureel centrum Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent Ham 72 (glazen deur)

+32 (0)9 265 98 28 | decentrale@gent.be  | www.decentrale.be

 

take down
the paywall
steun ons nu!