De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Tesla Coil
De Wereld Morgen, Energie, Groene stroom, Alternatieve energie, Creatieve energie -

Tesla Coil

zaterdag 30 maart 2013 15:52
Spread the love

voor de mensen die mijn artikel hebben gelezen over Energie Nikola Tesla heeft u het nog niet gelezen dan raad ik u het graag aan. nu even in het kort wat een  Tesla Coil is.

De Tesla coil is een van de meest bekende uitvindingen Nikola Tesla. Het is in wezen een hoogfrequente air-core transformator. Het neemt de output van een 120vAC aan verschillende kilovolt transformator & driver circuit en stappen tot een zeer hoge spanning. Spanningen kunnen krijgen als ver boven de 1.000.000 volt en worden geloosd in de vorm van elektrische booggraden. Tesla zelf kreeg bogen tot 100.000.000 volt, maar ik denk niet dat dat is gedupliceerd door iemand anders. Tesla coils zijn uniek in het feit dat zij uiterst krachtige elektrische velden maken. Grote spoelen zijn gekend aan het draadloos licht van TL verlichting maximaal 50 meter afstand, en vanwege het feit dat er een elektrisch veld dat gaat rechtstreeks naar het licht en maakt geen gebruik van de elektroden, zelfs uitgebrande TL verlichting zal gloeien.

Ik heb dan ook een link toegevoegd die u leidt naar een video van een man uit de V.S die een Tesla Coil heeft gebouwd

https://www.youtube.com/watch?v=mJZF686TBrQ

take down
the paywall
steun ons nu!