De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Terug naar Gordons Bay.

Terug naar Gordons Bay.

zaterdag 11 december 2010 21:58
Spread the love

De ganse nacht heeft de wind geloeid aan de kust van het meest zuidelijk punt van Afrika. Normaal zie je de vissersbooten die s’nachts uitvaren voor hun dagelijkse vangst. Vannacht zijn ze niet kunnen uitvaren vanwege de bijna storm op zee.

Als we s’morgens wakker worden is het grijs en zwaar bewolkt. Het is geen goed voorjaar zegt onze schitterende gastvrouw. De globale opwarming van de aarde speelt ook hier een grote rol. De verschillen in de seizoenen veranderen en dat is geen goed voorteken.

Onze gastvrouw heeft een ongeloofelijk ontbijt voor ons geserveerd. Vers fruit in een grote schelp, vers fruitsap, gepocheerde eieren, spek, zelfgemaakte abrikozen- en vijgenconfituur, koffie, heerlijke toast en gebakken champignons. Het is er allemaal. We doen ons te goed aan al deze lekkernijen.

Na dit overheerlijke ontbijt vatten we de laatste rit van onze rondreis aan. We rijden terug naar Godons Bay. Het is een twee en half uur rijden. Het is nevelig onderweg en we krijgen zelfs regen. De baan, die tussen de gerstvelden loopt, is nat en hier en daar staat zelfs een plasje water. Blijkbaar heeft het hier vannacht goed geregent. Onderweg krijgen we zelfs enkele fikse buien te verwerken. Het is weer eens wat anders. Maar alles is beter dan de sneeuw en vriestemperaturen in België.

Een laatste bergpas voert ons terug naar een open hemel en stralende zon. Eens de bergpas over voelen we pas hoe strak de wind hier staat. Ik moet bij het dalen het stuur goed vastklemmen in mijn handen om de controle over de auto niet te verliezen. De wind blaast ons bijna van de baan.

Toch raken we veilig en wel in Gordons Bay waar we vanaf nu terug veblijven op het appartement van ons goede vrienden Danny en Lydia. Na het uitladen van de auto wordt direct het eerste wasmachine opgezet. Maar goek ook want we hebben bijna geen proper ondergoed meer. We instaleren ons en de rest van de dag zijn we lui, moe maar tevreden over de afgelopen weken.

Voor vandaag ga ik het hierbij laten. Doch maak ik jullie graag attent op mijn tweede artikel van vandaag dat in het teken staat van het sponseren van kinderen uit de school waar we het reuzenproject hebben gedaan.

Wij zouden het leuk vinden dat jullie dit artikel ook zouden lezen.

Morgen.

Morgen is er weer een nieuwe dag en…

We hebben nog geen plannen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!