De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Terug in België
Niger, ACV Waas en Dender, Solidariteitsavond, ACW Waas en Dender, Melsele, Hamme, Waasmunster -

Terug in België

vrijdag 29 maart 2013 12:48
Spread the love

We zijn ondertussen al – even tellen – bijna 5 maanden terug in België. Maar we hebben nog niet stilgezeten. Zoals gepland hebben we onze ‘Nigertoer‘ uitgewerkt en daar zijn we nu volop mee bezig.

Aan de hand van foto’s (we hadden er ‘maar’ een kleine 6 000 genomen), filmpjes (‘cameraman’ Filip heeft zijn camera nauwelijks losgelaten tijdens ons verblijf in Niger) en een presentatie met cijfers, nuttige info, … en onze eigen ervaringen en verhalen natuurlijk, doen we ons verhaal in tal van regio’s en gemeenten in Waas en Dender.

Na afloop verkopen we sieraadjes, truffels, … en de opbrengst gaat integraal naar Niger.
Enne, in het najaar zijn we ook nog iets van plan. Iets met ‘project’ en ‘elektriciteit, en Niger en …. wordt vervolgd 🙂 !

Dendermonde, Sint-Niklaas, Rupelmonde, Berlare, Beveren, … hebben we al bezocht. Maar jij kan er ook nog bij zijn!

Op de website van ACV Waas en Dender (www.acv-waasendender.be) en onze Facebookpagina (www.facebook.com/waasendender.acv) vind je alle info waar en wanneer je nog terechtkan om naar het verhaal van onze ervaringsreis te luisteren.

Maandag 15 april vind je ons in zaal Den Bond, Kleinhulst in Hamme om 19.30 uur en twee dagen later, op woensdag 17 april, kan je de ervaringsreizigers aan het werk zien in het POC, Rivierstraat 12 in Waasmunster om 19.30 uur.
Graag een seintje vooraf aan Katrien De Cock, kdecock@acv-csc.be.

Op dinsdag 23 april is er in Waas en Dender de verbondelijke solidariteitsavond. We verwelkomen 1 Guineeër (van het project ‘DynaM’) en 2 Nigerezen (Doudou en Aliou van de CNT). Ongetwijfeld interessant om hen aan het woord te horen! Van harte welkom in OC Boerenpoort in Melsele, Sint-Elisabethstraat 31 A. We starten om 19.30 uur. Meer info? mpeelman@acv-csc.be (Marc Peelman).

Hopelijk zien we jou op een van bovenstaande actitiviteiten!

take down
the paywall
steun ons nu!