De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

TERREURAANSLAGEN BRUSSEL 22-2-2016

TERREURAANSLAGEN BRUSSEL 22-2-2016

donderdag 24 maart 2016 10:59
Spread the love

    TERREURAANSLAGEN ZAVENTEM EN METRO BRUSSEL 22 MAART 2016

Deze regering had deze aanslagen kunnen voorkomen.

Je moet maar naïef zijn te denken dat een luchthaven ongemoeid zou blijven.

Bij een metrostel geef ik toe, ligt het moeilijker. Het zijn er veel, het is mobiel, het gaat snel.

Wat zullen ze lachen bij IS. ”In België kan je zelfs nu er al maanden op één na de hoogste tereurdrijging heerst nog altijd zomaar de luchthaven binnenstappen met valiezen vol explosieven.

Wat een makkie is dat daar!

Hoe onverantwoord is het die moordenaars die gelegenheid te gunnen en hoeveel gezichtsverlies leiden we hierbij op vlak van beveiliging en bescherming van ons volk?!

Al jaren geleden zei ik toen ik mijn dochter ging afhalen op de luchthaven dat het toch niet normaal is dat er geen enkele controle of bewaking is. Ik kon er gewoon niet naast kijken. Behalve camera’s, maar die heb ik nog nooit een bom onschadelijk weten maken. Nochtans waren we al jaren na 9-11!

Waar ze sindsdien ‘wel” streng op waren, zijn bv. de fleskes water die je niet mee mag nemen op een vliegtuig.

Het is toch schandelijk dat de dag na de aanslagen de schuilplaatsen gevonden worden van de terroristen, het materiaal om bommen te maken, wapens, vlag van IS, testament van één van de terroristen. Schandelijk omdat dit blijkbaar “daarvoor niet kon”. De schoften waren bekend bij het gerecht! Waarom dienen er eerst een massa mensen een gruwelijke dood te sterven en levenslang verminkt te blijven, om dan nog niet over hun naasten te spreken?

“Jamaar, we kunnen toch niet weten wie geradicaliseerd is en wie niet?” klinkt het bij de regering. Heren, wees toch niet naïef! Alle Moustafa’s en Abdels en noem maar op die niets te verliezen hebben en ronddolen in Molenbeek en omstreken, en al degenen die eerder al toonden dat ze er geen enkel probleem mee hebben een kalashsnikof leeg te vuren op de politie mag je beschouwen als kandidaat terroristen! Maar neen, ze zaten al eerder opgesloten omwille van deze feiten en worden nog vroeger vrijgelaten dan voorzien. En daarna, bij het niet naleven van de procedures en wederopsporing is het van “ verdorie, we vinden ze niet meer!” Tot het vreselijke gebeurd!

Hewel, je hebt ze “NU” gevonden samen met een heel pak doden, zwaargewonden en verminkten en andere honderden gewonden! Proficiat. Dank u heren gezagdragers!

Waarom worden zware criminelen met Noorafrikaanse genen – telkens opnieuw zijn zij het die voor moord en verderf zorgen in het kader van terreur, maar dat mag niet hardop gezegd worden want dan riskeer je een veroordeling voor rasistische uitspaken – na zeer zware criminele feiten vervroegd vrij gelaten en mogen die doen wat ze willen op ons grondgebied?!

Waarom liggen politiekers vooral te zeiken over hun eigen geknoei wat de begroting betreft i.p.v. eerst prioriteiten te stellen in deze crisissituatie en er ALLES aan te doen om de veiligheid van de mensen te garanderen?! Je kan niet overal zijn, dat klopt, maar op een luchthaven “WEL”! Want je bent een idioot wanneer je niet door hebt dat dit voor dit gespuis de place to be is!

En waarom lijkt de Vlaming altijd maar braaf te blijven toekijken en vecht die vooral terug met witte balonnen en bloemen?

“Natuurlijk” mogen we ons niet laten verdelen door deze onmensen en toegeven aan polarisatie, maar we mogen onszelf krachtdadig verweren en onze mening ongezouten zeggen!

En we mogen samen op straat komen om die smeerlappen, die lafaarden, die zieke geesten te tonen dat we allert zijn. Dat we één blok zijn, dat ze ons NOOIT zullen klein krijgen en dat we onder geen enkele vorm hun primitieve denkwijze zullen toelaten in onze samenleving. Dat we met zijn allen vanaf nu rondom ons kijken en wat verdacht is melden.

Want waar zijn we? Is het weer typisch Vlaams dat we vooral gewoon aan onszelf denken?

Dat we gewoon achter onze TV blijven zitten?

Voortrekkers van politieke partijen of groeperingen zet “NU” iets in gang en laat ons op straat komen zoals je ziet in andere landen. Haal de lakse Vlaming uit zijn zetel!

Laten we de wereld tonen waar we als Belgen, Europenanen, verenigd met zijn allen, voor staan!

We keren ons niet tegen de Islam, maar tegen de zieke geesten die zelfs deze geloofsvorm ten schande maken!

Bert Degrauwe   Westmeerbeek

.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!