De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Actie Tegengas Vilvoorde, december 2021. Foto: Pieter Geens
Tegengas

Tegengas Cyclotour 25 – 29 mei: van Doel tot Tihange via de zeven bouwlocaties voor fossiele gascentrales

Burgerbeweging Tegengas organiseert in het weekend van Hemelvaart voor het tweede jaar op rij een fietstocht langs alle zeven mogelijke locaties voor nieuwe gascentrales. Met deze tocht tekent Tegengas protest aan tegen de bouw van nieuwe fossiele gascentrales en tegen het langer open houden van de kerncentrales in Doel en Tihange, waar de tocht respectievelijk zal starten en eindigen.

dinsdag 17 mei 2022 00:10
Spread the love

 

“Het is totaal onverantwoord om in tijden van klimaatontwrichting en midden in een energiecrisis België nog meer afhankelijk te maken van fossiel gas”, zegt Ike Teuling van Tegengas. “Wij strijden samen met omwonenden al meer dan een jaar tegen deze zotte plannen en zijn vastberaden om niet op te geven. Onze toekomst en die van vele generaties na ons staat immers op het spel”.

In vijf dagen tijd zal Tegengas meer dan 300 kilometer afleggen. Op de bouwlocaties van nieuwe gascentrales zullen acties plaatsvinden in samenwerking met lokale actiegroepen. Ook organiseert de burgergroep onderweg een tweetal openbare workshops over de alternatieven voor fossiele brandstoffen en kernenergie.

U bent van harte welkom om een een dag met ons mee te fietsen of naar een van de acties te komen. Het schema van de cyclotour staat hieronder. Meer details en eventuele wijzigingen vind u in dit document:

Woensdag 25 mei – Antwerpen -> Gent

Donderdag 26 mei – Gent -> Vilvoorde

Vrijdag 27 mei – Diest -> Tessenderlo

  • 11h30 vertrek vanaf station Diest
  • 13h00 Picknick in natuurgebied Gerhagen
  • 14h45 Foto-actie bij de bouwlocatie

Zaterdag 28 mei – Brussel -> Charleroi

Zondag 29 mei – Luik -> Tihange

  • 9h30 vertrek vanaf de bezetting van de Chartreuse
  • 10h00 verzamelpunt op station Luik- Guillemins
  • 11h30 Foto-actie aan de centrale in Seraing
  • 11h45 Stop bij Château du Val St Lambert – ontmoeting met “Sauvons le Bois du Val”
  • 13h30 actie bij de centrale in Flemalle (Les Awirs)
  • 16h00 finish in Tihange

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!