De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Takers

Takers

maandag 7 januari 2013 21:24
Spread the love

Een groep van hyperprofessionele bankrovers slaagt er steeds weer in om uit de klauwen van de politie te blijven. Wanneer één van hun kompanen uit de gevangenis wordt ontslaan komt die tot hun verrassing met een grote klus op de proppen. Alles lijkt van een leien dakje te lopen bij hun laatste grote opdracht maar dan slaat het noodlot toe. De klus loopt in het honderd en wat zij niet weten is dat de ex-gevangene op wraak zint en onder één hoedje met de Russiche maffia speelt. Bovendien slaagt politie-inspecteur Jack Welles erin om hun snode plannen te ontcijferen. Alles lijkt falliekant af te lopen.

Deze film zuigt je mee in een spiraal van geweld vol heroïsche vuurgevechten en spannende achtervolgingsscènes.Takers is dan ook een visueel vernuftige en donkere misdaadfilm, één van de betere in zijn genre van de laatste jaren die de vergelijking kan doorstaan met toppers als Heat van Michael Mann en meer recent ook nog The Town. Het verhaal is geloofwaardig en er wordt op een hoog niveau geacteerd.

Matt Dillon is nog eens in grote doen als onversaagde flik, Idris Elba bewees zijn klasse al in de politiereeks Luther en verder nog een speciale vermelding voor de Amerikaanse rapper CJ Harris, alias T.I. die met een ongelofelijke cool staat te acteren. Een must voor de liefhebbers van hardboiled misdaadfilms! Fans van films als Training Day, True Romance en Shooter zullen in hun nopjes zijn!

take down
the paywall
steun ons nu!