De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘t is weer lang geleden dat ik nog heb geschreven

‘t is weer lang geleden dat ik nog heb geschreven

maandag 18 juli 2011 15:53
Spread the love

Hallo dierbaren en anderen,

Mijn excuses dat ik zo lang niets op mijn blog heb geschreven, maar ik had niet het gevoel om te schrijven.

En de laatste week is er niet echt iets spectaculairs of anders gebeurt wat je wereldkundig zou kunnen maken.

We zijn met 2, Asmaa en ik, veilig de grens Egypte/Israël kunnen oversteken, zijn tot in Jerusalem geraakt en dan zijn onze wegen gesplitst.

Asmaa naar haar vrienden en ik naar de mijne.

Naar mijn geliefde Nablus, waar ik een deel vrienden heb teruggezien en interessante babbels heb gehad. Voor de rest was ik daar een toerist, genieten van het veel te warme weer, van de sympathieke mensen, van de oude stad en het mooie uitzicht over Nablus vanop de berg.

Aan de blik van de gewone Nablusi te zien, was ik de eerste toerist in jaren daar 😉 Doordat de meeste internationals die naar hier komen, meestal komen voor een langere periode om daar vrijwilligerswerk te doen, of pro-Palestijnse groepen die een paar dagen door Nablus trekken en daar verschillende organisaties gaan bezoeken.

Ik heb dus stiekem gewoon een week rust genomen om er dan daarna in te vliegen in mijn zomerkamp. Na een hectisch jaar vond ik wel dat het mocht om eventjes te niksen en vrienden te zien.

Wat ik wel heb gemerkt is dat de lokale bevolking heel ongerust is over de internationals die daar zijn. Door de flotilla en fly-tilla zijn de checkpoints binnenin de Westbank weer strenger en deze keer ook voor internationals.

Wel lief, dat iedereen zo ongerust is, maar met mij gaat dus alles goed. Buiten een paar Palestijnen die niet veel vrouw gewoon zijn, heb ik van niemand last gehad en heb ik een rustige periode gehad. En checkpoints ben ik zonder moeite kunnen passeren.

Verschillende van mijn vriendinnen hebben ook gevraagd of ik, en iedereen die pro-Palestijns actief is, aan de wereld zou kunnen duidelijk maken dat Palestijnen niets tegen joden hebben! Er zijn ook Palestijnse joden, iets wat wel eens vergeten wordt.

Om duidelijk te maken aan mensen, die niet veel weten over wat er hier gebeurt, dat het om een politiek conflict gaat, dat stiekem eigenlijk gewoon draait rond water en vruchtbare gebieden.

Hetgeen ik wel veel gehoord heb laatste week is dat iedereen de internationale vredescampagnes dankbaar is voor de vele acties die in het buitenland bezig zijn;

– De BDS-campagne

De flotilla’s

– De flytilla’s

– …

Ik denk dat iedereen die ik tot hiertoe binnen de Westbank tegenkwam ons daarvoor dankbaar is.

Dus ik zou zo zeggen; blijven doorgaan!!

take down
the paywall
steun ons nu!