De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Syrische oppositie zet doodseskaders in tegen Assad-aanhangers
Afghanistan, Leger, Libië, Verkiezingen, VRT, Irak, Militairen, Burgers, Bloedbad, Bendes, Syrië, Oppositie, Mensenrechtenactivisten, Propaganda, Time, Al-Qaida, Manipulatie, YouTube, Al-Jazeera, Stabiliteit, Parlementsverkiezingen, Saudi-Arabië, Damascus, Hama, Homs, Bashar al-Assad, Opstandelingen, Veiligheidsagenten, Leugens, Wapensmokkel, Opstand Syrië, Banias, Dura, Westerse media, Al-Arabiya, World Tribune -

Syrische oppositie zet doodseskaders in tegen Assad-aanhangers

zaterdag 13 augustus 2011 01:01
Spread the love

UPDATE LINKEN: 14/08/2011

Islamitische opstandelingen doden officieren loyaal aan het bestuur van de Syrische president, Bashar al-Assad, aldus WorldTribune.com van 12 augustus 2011.

Diverse oppositiebronnen geven toe dat talrijke Syrische veiligheidsagenten werden gedood in steden zoals Dura, Hama en Homs sinds april 2011. Het zijn met name islamitische opstandelingen die netwerken hebben opgericht om officieren, die loyaal zijn aan de Syrische president, op te sporen en buitengerechtelijk te vermoorden in soennitische steden.

“Er zijn buurtwachtcomités die informatie van inwoners ontvangen over mensen die werken voor de politiediensten, het leger of de inlichtingensector,” aldus een oppositiebron. “Een besluit wordt dan genomen of deze mensen moeten worden geëxecuteerd”.

Opstand gefinancierd door Saudi’s

De meeste doodseskaders werden opgeleid door al-Qaida-verbonden elementen in Irak en gefinancierd door Saudi-Arabië.

Reeds in april waren deze doodseskaders dagelijks actief en volledig uitgerust met hyper-moderne wapens en nachtkijkers die illegaal via de buurlanden werden overgebracht naar grensplaatsen om aldaar een strijd uit te lokken met Syrische ambtenaren en lokale inwoners. Syrische veiligheidsagenten op patrouille en individuen  werden aangevallen op de autosnelwegen; ondermeer in het noordoosten van het land. Inmiddels vonden ruim 400 Syrische veiligheidsagenten de dood door deze moordploegen.

De oppositie in Syrië geeft nu duidelijk toe dat hun verhalen over “ongewapende burgers die werden aangevallen door Syrische veiligheidsagenten” en “verdeeldheid in het Syrische leger waarbij er desertie ontstond en executies van niet-loyale soldaten” totaal uit de lucht zijn gegrepen. Het zijn met name de doodseskaders van de Syrische oppositie die het land al maanden onderdompelen in maanden van instabiliteit, chaos en bloedbaden. Wie deze bendes wil filmen terwijl ze eigendommen van de overheid en burgers plunderen en in brand steken, wordt meteen beschoten.

Bloedbaden door sluipschutters en islamitische opstandelingen

Vooral in de steden Banias, Dura, Hama en Homs werden ware bloedbaden aangericht door islamitische opstandelingen. Naast de rebellie door soldaten in een hinderlaag te lokken, werden ook sluipschutters ingezet die vanop daken schoten op zowel vreedzame betogers als op Syrische veiligheidsagenten zodat enorme chaos en bloedbaden ontstonden.

Deze sluipschutters maakten op 12 augustus 2011 in het stadsgedeelde Douma in Damascus nog vijf doden: drie veiligheidsagenten en twee burgers. Vier gewapende mannen werden gedood en een aantal van deze gevaarlijke bendeleden werden opgepakt.

De westerse media en Arabische satellietkanalen zoals al-Arabiya en al-Jazeera – met hun Saudische broodheren – schreven maar al te graag over de “gruweldaden van president al-Assad”, terwijl ze verdomd goed wisten dat het deze door het buitenland gefinancierde en bewapende opstandelingen waren die voor de onrust in Syrië zorgden. Over de duizenden politieke gevangenen in Saudische foltercellen en de wandaden van Saudische militairen in Bahrein schrijven onze westerse media natuurlijk niet.

Manipulatie tegen Syrië

Toch blijft de manipulatie verder gaan om Syrië in een slecht daglicht te zetten. Dit ondanks het opheffen van de noodtoestand, het toelaten van meerdere politieke partijen en de kieswethervormingen voor vrije en democratische verkiezingen door het einde van 2011, die president en parlement hebben goedgekeurd.

Berichten van de Syrische oppositie worden zonder controle naar waarheid overgenomen. Hetzelfde groepje zongenaamde “mensenrechtenactivisten”, die eigenlijk verspreiders zijn van propaganda-leugens van de Syrische oppositie, krijgt telkens opnieuw een vrije tribune in onze media. Youtube propaganda-filmpjes, speciaal vervaardigd om de westerse publieke opinie te beïnvloeden in een anti-Syrisch denken, worden als waarheid naar voren geschoven in het VRT-journaal. Dergelijke leugens en propaganda zagen we eerder al om oorlogen en een westerse bezetting te beginnen tegen Irak, Afghanistan en Libië. Dat onze media hier aan meewerkt is bijzonder zorgwekkend!

Zo heeft Al Khanzeera het vandaag over 500.000 betogers tegen de Syrische president, terwijl de straten in Homs er verlaten bijliggen en iedereen er geniet van de iftar-maaltijd (na het doorbreken van de islamitische vastendag). Ook persagentschap AFP publiceerde deze oppositieleugens. Dit terwijl het aantal pro-regeringsbetogers in de honderdduizenden loopt bij elke bijeenkomt en het aantal opstandelingen met de dag kleiner tot een meute van enkele honderden nu hun financiële en materiële wapensteun vanuit het buitenland opdroogt. Het Syrische volk blijft pal achter de Syrische  president, het leger en de geleidelijke hervormingen van president al-Assad staan of men nu christen, Koerd, druze, alawiet of soenniet is.

Er was ook nog het broodje aap verhaal over dodende militairen in ziekenhuizen in Hama, dat door Time werd opgesmukt met nog andere propaganda-leugens van de oppositie. Een artikel dat totaal werd weerlegt door reporter Tony Cartalucci en vele anderen.

Vrije en democratische verkiezingen

Intussen bracht het Syrische leger terug rust en stabiliteit in de stad Hama nadat gewapende groeperingen daar toesloegen. Alle goederen zijn terug voorradig in de stad en de handel en het gewone leven is er hervat. Het Syrische leger maakte een einde aan de terreur van islamitische criminele bendes die privé- en openbare gebouwen in Hama in brand staken door een succesvolle operatie.

Damascus kan zich nu voorbereiden op verdere hervormingen en vrije en democratische parlementsverkiezingen voor het jaareinde.

* Linken:

Zionists Chair Syrian Opposition Meeting in France

NATO plans to arm Syria criminal gangs

# Meer informatie over Syrië kan U terugvinden op: http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com

take down
the paywall
steun ons nu!