De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Syrisch leger eindigt operatie tegen bendes in Deraa
Leger, Burgers, Bendes, Syrië, Damascus, Deraa, Bashar al-Assad, Opstandelingen -

Syrisch leger eindigt operatie tegen bendes in Deraa

donderdag 5 mei 2011 16:01
Spread the love

Het Syrische leger heeft haar operatie in Deraa tot een goed einde gebracht. De afgelopen weken moest president Bashar al-Assad soldaten inzetten tegen gewelddadige bendes die ondermeer in de zuidelijke stad Deraa op burgers begonnen te schieten. Deze bendes werden door het buitenland van wapens voorzien om het bestuur van de Syrische Baathpartij omver te werpen, aldus Champress. Bij het geweld vielen ruim 450 doden, voornamelijk Syrische veiligheidsagenten en burgers.

Het leger is intussen begonnen met de terugtrekking uit Deraa laat de Syrische staatstelevisie weten. Het leger zal haar aanwezigheid in de stad geleidelijk afbouwen. Ondertussen stuurt president Assad meer troepen naar Damascus en worden arrestaties gemeld in de buitenwijken van de hoofdstad.

‘De militairen hebben de terroristen in Deraa aangehouden en de rust hersteld, hun missie is volbracht.’ Dat verklaarde de Syrische staatstelevisie donderdag. De mededeling kondigde een geleidelijke terugtrekking van de legereenheden aan. Ondertussen hebben getuigen gezien hoe een colonne tanks Deraa uitreed.

Deraa was het hart van de gewelddadige bendes die het land in een zware crisis stortte. Een tiental dagen geleden trokken regeringstroepen met tanks de stad in het zuiden van Syrië binnen. Bij gevechten tussen het leger en de opstandelingen vielen zo’n 50 doden.

Kopstukken bendes opgepakt

In buitenwijken van Damascus zoals Saqba en Douma deden veiligheidstroepen de voorbije dagen intensieve patrouilles zodat ook daar de rust kon terugkeren. Extra troepen zullen nog een tijd paraat zijn om burgers te beschermen in de Syrische hoofdstad.

De oorlog van criminele bendes was de grootste crisis die president Bashar al-Assad te verduren kreeg sinds zijn bestuur. Talrijke kopstukken van deze gewelddadige bendes werden tijdens huiszoekingen opgepakt in Deraa en op andere plaatsen in Syrië.

Zo bevestigde de terrorist Yasser Abdo al-Nabelsi op de Syrische tv met zijn bende veiligheidsagenten gedood te hebben in de stad Nawa.

Op meerdere plaatsen in Syrië zijn intussen tienduizenden Syriërs op straat gekomen om steun te uiten aan hun geliefde president en zijn moedig optreden tegen de bendes die de staat in totale chaos wouden onderdompelen.

* Linken:

Jouhina Portal News.

Cham Press.

# Meer informatie over Syrië kan U terugvinden op: http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com

take down
the paywall
steun ons nu!