De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Syrië ontkent inzet van oorlogsschepen tegen Latakia
NAVO, Turkije, Persvrijheid, Leger, Koerden, VRT, Israël, Vrouwenrechten, Egypte, Libanon, Bendes, Vluchtelingen, Syrië, Palestijnen, Propaganda, Al-Qaeda, YouTube, Hosni Mubarak, Oorlogsschepen, Bahrein, Massamedia, Saudi-Arabië, Ooggetuigen, Damascus, Aleppo, Homs, Aljazeera, Leugens, Wapensmokkel, Lattakia, Terroristen, Barada TV, Al-Arabiya, Latakia, TNT, Explosieven, Inwoners, Nahr al-Bared, Vluchtelingenkamp, Sinai, Mohammed Sayyed Tantawi, Afleidingsmanoeuvre, Emiraten -

Syrië ontkent inzet van oorlogsschepen tegen Latakia

maandag 15 augustus 2011 13:25
Spread the love

VIDEO: Syrische revolutie sinds het begin…

Al Jazeera lies again: U.S. Government unable to confirm use of naval forces on Latakia

Het Syrische officiële nieuwsagentschap SANA ontkende zondag diverse mediaberichten dat Syrische oorlogsschepen de verarmde woonbuurt al-Ramel in Latakia zouden hebben bestookt met zware machinegeweren.

Wat wel duidelijk is, is dat een intensieve militaire campagne gaande is in de Syrische havenstad tegen criminele bendes die het land al maanden onderdompelen in chaos en instabiliteit.

Zo werd vorige maand nog een oliepijpleiding in Tal Kalakh, Homs, opgeblazen door terroristen die bewapend worden via de buurlanden. Afgelopen weekeinde werden nog 29 gewapende mannen in “Quser”, Homs, opgepakt.

De terroristen, waar het Syrische leger jacht op maakt in Latakia, maken gebruik van granaten en explosieven zoals TNT en zijn vooral ‘s nachts actief aldus de inwoners.

Deze gewapende mannen terroriseren de burgerbevolking, saboteren publieke- en private eigendommen, vuren met machinegeweren en gooien explosieven vanaf daken.

Talrijke inwoners van Latakia bevestigen het gebruik van TNT door terroristen tegen zowel burgers als Syrische soldaten.

Criminele bendes

Geen enkel land duld het geweld tegen burgers, overheidspersoneel en eigendommen. Of het nu gaat om bomaanslagen in Irak, de rellen in Londen of het geweld van criminele bendes in Syrië. Als we verontwaardigt zijn over wat in Londen gebeurt, dan moeten we dat ook zijn over de bendes die door Saudi-Arabië en andere landen financieel en met wapens worden gesteund om Syrië te ontwrichten.

Diverse lichamen van gedode en gewonde Syrische soldaten en leden van criminele bendes kwamen het afgelopen weekeinde terecht in ziekenhuizen in de stad Latakia, aldus het hoofd van het gezondheidsdepartement aldaar.

Ooggetuigen: geen aanvallen door oorlogsschepen

Beelden van Arabische satellietzenders zoals Aljazeera en Al-Arabiya laten enkel boten zien zonder schoten en nadien beelden van beschietingen in de stad Latakia, maar op geen enkel ogenblik kan worden aangetoond dat Syrië vanop zee beschietingen uitvoert op de stad Latakia.

Diverse ooggetuigen die nabij de zee wonen in Latakia ontkennen ook via sociale media dat Syrië vanop zee aanvallen uitvoert. Zij bevestigen wel de grote campagne die gaande is tegen criminele bendes in bepaalde stadsdelen van Latakia. Daarbij vielen de voorbije dagen reeds tientallen doden, zowel onder het leger als de criminele bendes.

Dat massamedia verkeerde berichten de wereld insturen is niet nieuw. Denken we maar aan de gevechten in het Palestijnse vluchtelingenkamp Nahr al-Bared, in het noorden van Libanon. Daar kregen de Palestijnen de schuld, terwijl het door de Saudi’s en Hariri-clan opgetrommeld tuig was dat een tegenwicht diende te bieden tegenover de sjiietische verzetsbeweging en politieke partij Hezbollah.

Syrische vluchtelingen keren terug

Intussen is het aantal Syrische vluchtelingen dat door militaire operaties tijdelijk onderdak zocht in buurland Turkije geslonken van 16.000 tot 7.000.

Het gonst intussen van geruchten dat de NAVO en Turkije de Syrische rebellen zouden bewapenen en dat het Turkse leger soldaten, specialisten en tanks heeft gestationeerd nabij de grens met buurland Syrië. Zogenaamd ter bescherming van de (slinkende) stroom vluchtelingen en tegen acties van de Koerdische PKK-strijders.

Israël beveelt Egypte militaire operatie om gasleveringen te garanderen

Opmerkelijk hoeveel aandacht de media heeft voor de militaire operatie van Syrië tegen rebellen, maar men zwijgt over de Egyptische operatie tegen zogenaamde al-Qaida groeperingen in de Sinai. Een operatie in samenwerking met het Israëlische leger met als voornaamste doel om de goedkope gasleveringen aan Israël te garanderen en de “terroristen” op te pakken die de gaspijpleiding naar Tel Aviv om de haverklap opblazen. Israël speelt nog altijd de baas in de Sinai en deelt nog altijd zijn dictaten uit. Destijds aan Mubarak, nu aan de militaire junta van Mohammed Sayyed Tantawi, de poedel van Mubarak.

Syrisch volk steunt hervormingen

Op tal van plaatsen vonden spontane activiteiten plaats om de hervormingen die gaande zijnde onder president Bashar al-Assad en de militaire acties van het Syrische leger tegen criminele bendes te ondersteunen.

Duizenden mensen kwamen zo in Bab Touma in Damascus, in Latakia, in Tartous en op diverse andere plaatsen samen om hun steun te uiten met slogans, gezang en enorme vlaggen voor de Syrische leiders. Ook in Aleppo vond een groot festival plaats met een vlag van 1.100 meter rond de citadel.

Op 14 augustus 2011 vond – na de iftar-maaltijd – nog een grote nachtelijke steundemonstratie plaats voor president Asssad in de stad Latakia.

Het Syrische regime erkent dat er fouten zijn gemaakt tijdens de opstand in het land. Maar de hervormingen gaan door. Zo werd maandag Dr. Mwafak Ibrahim Khallou aangesteld als nieuwe gouverneur van Aleppo en werd een nieuwe kieswetgeving van kracht die vrije en democratische parlementsverkiezingen met meerdere politieke partijen in het najaar mogelijk maakt.

Wat de westerse media echter niet afvragen is wie al die zware wapens, explosieven, nachtkijkers en machinegeweren bezorgt aan de zogenaamde “vreedzame Syrische oppositie”.

Het gaat hier niet om vreedzame betogers zoals in Egypte of Tunesië maar duidelijk om criminele bendes (VIDEO).

Wie heeft belang bij de leugens over Syrië?

Welke landen hebben er belang bij dat Syrië in chaos wordt ondergedompeld ongeacht het risico dat radicale Moslimbroeders er de macht grijpen en het land in een burgeroorlog storten? Opmerkelijk is dat landen die tot hun nek in de sociale- en economische problemen verkeren de instabiliteit in Syrië aangrijpen en bestendigen als afleidingsmanoeuvre voor het eigen politieke falen.

Verhofstadt voor zijn falend Europees liberalisme waar de gewone man helemaal niet beter is van geworden. Cameron voor het falend sociaal weefsel in Groot-Brittannië. Europa en de V.S. voor hun falend economisch beleid. Vanackere omdat hij minister in een regering met beperkte bevoegdheden is en de loopjongen van de Amerikanen wil zijn. Saudi-Arabië om te verbergen dat ze zelf de meest extremistische wahabistische moslimstroming huisvesten zonder respect voor andersgelovigen, minderheden, vrouwen en mensenrechten. Met een brutaal systeem van onderdrukking en bloedig optreden van Saudische militairen in Bahrein. De VRT en onze media die klakkeloos de propaganda-leugens van de Syrische oppositie overnemen omdat men nu eenmaal tot op het bot heeft bespaard op journalisten, personeel en buitenlands nieuws om berichten dubbel te controleren. En omdat nieuws in de eerste plaats sensationeel en niet waarheidsgetrouw moet zijn.

Kritische mening Syrië moet worden gesmoord

Israël heeft er belang bij dat het enige resterende kritische Arabische land ook naar hun pijpen en die van het westen danst. Een kritische houding tegenover de bezetting in Irak of de Israëlisch-Palestijnse kwestie wordt niet langer gewenst in Washington of Tel Aviv in hun plannen voor een Nieuw Midden-Oosten. Daarom steunt het Witte Huis financieel de propaganda-zender Barada TV en YouTube filmpjes van de Syrische oppositie, daarom controleert Saudi-Arabië de propaganda-zenders Aljazeera en Al-Arabiya om niet te berichten over de eigen mistoestanden in de Emiraten en het Saudisch koninkrijk, maar oppositieleugens zonder weerwoord de ether in te sturen.

Tweeduizend jaar nadat Spartacus als slaaf werkte in de zoutmijnen in Libië zijn er nog steeds Aziatische werkslaven in honderdduizenden huishoudens in Saudi-Arabië en in de Emiraten. Zonder enige sociale rechten. Maar iedereen houdt hier zijn mond over.

Massale hervormingen onder president Assad

Dat in Syrië een recordaantal vrouwen belangrijke functies hebben in de politiek, het bedrijfsleven en in lokale bedrijfjes wordt verzwegen. Dat christenen, druzen, soennieten, Koerden, Armeniërs, Tsjerkessen en alawieten er vreedzaam samenleefden tot criminele bendes in maart 2011 een eigen agenda uitvoerden, wordt onder de mat geveegd. Dat de afgelopen elf jaar enorme hervormingen en veranderingen op politiek, sociaal en economisch vlak werden doorgevoerd door het Syrische parlement en de president, zoals de afschaffing van de noodtoestand en de hervorming van het bankwezen, wordt genegeert. Het is net Damascus dat miljoenen Iraakse en Palestijnse vluchtelingen en Koerden opving en hen dezelfde rechten gaf als andere Syriërs, in tegenstelling tot andere Arabische landen. Een land zonder meldenswaardige natuurlijke rijkdommen bovendien.

Persvrijheid problematisch

Het enige wat men Syrië kan verwijten is dat het land zich afzondert door geen journalisten toe te laten. Het is een historisch ingeburgerde vrees van een autoritaire staat op weg naar een democratischer bestuur onder president Bashar al-Assad. Ook de voortdurend bewust foutieve berichtgeving van satellietzenders zoals Aljazeera en Al-Arabiya over Syrië zorgde er voor dat men besloot alle journalisten het land uit te zetten.

Maar dit tekort aan persvrijheid zorgt ervoor dat propaganda-leugens van de Syrische oppositie en woorden van westerse regeringsleiders, die de onrust aanwenden om de eigen problemen onder de mat te vegen, wél het nieuws halen.

En de mening van de gewone Syriër die zijn president, land en leger blijft steunen en die een veel betere kijk heeft op de situatie in het land van de Levant haalt dan de massamedia niet. Zoals met de leugens over beschietingen door Syrische oorlogsschepen op de stad Latakia.

# Meer informatie over Syrië kan U terugvinden op: http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com

take down
the paywall
steun ons nu!