De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

SYLVER 10 YEARS – topconcert in Antwerpen

SYLVER 10 YEARS – topconcert in Antwerpen

dinsdag 30 maart 2010 14:31
Spread the love

De Belgische dancesensatie Sylver viert haar tiende verjaardag met een groots opgezet concert in de Antwerpse Lotto Arena. Om alle fans de kans te geven erbij te zijn, opent de Lotto Arena niet alleen zaterdag 27, maar ook vrijdag 26 maart de deuren voor dit grote verjaardagsfeest. Tijdens een spetterende liveshow met uitgebreide band staan uiteraard alle ‘greatest hits’ op het programma. Ook John Miles Sr. en AnnaGrace komen meevieren.
Het verhaal van Sylver begon in 2000, toen nog onder de naam Liquid feat. Silvy. Zangeres Silvy De Bie, die als Silvy Melody al op heel jonge leeftijd haar muzikale carrière begon, kwam regelmatig in de discotheek waar dj Wout (Van Dessel) achter de draaitafels stond. Samen doken ze de studio in met Milk Inc.’s Regi Penxten. Turn The Tide’, de single waarmee ze buitenkwamen, sloeg meteen in en werd een regelrechte hit.

‘Sylver 10 Years’ was een unieke live-ervaring, dat staat vast. Silvy, Wout en John kwamen sterk en versterkt uit de hoek met Bert Gielen (toetsen, backing vocals), Wim Daans (keys, synths, loops, samples, clicks enz), Gerrit De Cock (drums en percussie), Reineet D’haene (drums en percussie) en Marie-ange Teuwen en Ibernice MacBean (backing vocals) mee op het podium. Daarnaast zetten ook John Miles Sr. en AnnaGrace het grote verjaardagsfeest alle luister bij.

Sylver scoort momenteel met de remake — in duet met John Miles Sr. himself — van ‘Music (Was My First Love)’, de grote wereldhit die in Vlaanderen, Nederland en Duitsland uitgroeide tot het ‘anthem’ van Night of the Proms. AnnaGrace is het nieuwe danceproject van Annemie Coenen, die eerder wereldhits scoorde als ‘leading lady’ bij Ian van Dahl. Samen met producer Peter Luts bedacht ze een nieuw geluid en sinds 2008 vaart zij haar eigen koers. Met als resultaat ‘You Make Me Feel’ in 2008 en ‘Let The Feelings Go’ in 2009 als toppers in de dance charts. Momenteel scoort AnnaGrace met ‘Love Keeps Calling’, dat ook het themalied is van de nieuwe Vlaamse film ‘Bo’.

“We gaan ervoor zorgen dat het dak van Lotto Arena erafgaat tijdens onze twee concerten”, belooft Wout Van Dessel. “Met onze uitgebreide band en onze twee gasten gaan we er een spetterend en onvergetelijk totaalspektakel van maken.” En dat deden ze ook ! De show was een aaneenrijging van hits van toen en nu, in een perfecte styling, en met een uitgedokterde choreografie van Sylvie.

Kortom, de nieuwe Sylver is opgestaan, en klaar voor nog eens tien jaar pop en rock van de hoogste plank !

Info: www.sylversite.bewww.lotto-arena.be.

take down
the paywall
steun ons nu!