De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Swiss annuleert vluchten naar Tel Aviv morgen
Palestina, Israël, Swissair, Vlucht geannuleerd -

Swiss annuleert vluchten naar Tel Aviv morgen

donderdag 7 juli 2011 14:15
Spread the love

Passagiers met een Arabische naam kregen vandaag telefoon van Swiss Frankrijk met de melding dat de vluchten waarvoor ze een ticket hadden geboekt met bestemming Tel Aviv, worden geannuleerd.

Het is vooralsnog niet duidelijk of de vluchten ook daadwerkelijk geannuleerd worden of het louter een poging betreft om de deelnemers aan de missie naar Palestina ervan te weerhouden naar de luchthaven te gaan en zich in te schepen.

Een medewerker van Swiss België liet aan de telefoon weten dat zij in haar hele carrère nog nooit iets dergelijks had meegemaakt. Het initiatief is om meerdere redenen opmerkelijk:

1) het illustreert de macht van de zionistische lobby die er blijkbaar in slaagt de belangen van Israël te laten primeren op de commerciële belangen van een luchtvaartmaatschappij.

2) blijkbaar is Israël zo machtig dat het Europese regeringen en bedrijven haar vuile werk kan laten opknappen.

3) indien het inderdaad zo is (zoals nu blijkt maar nog niet helemaal bevestigd is) dat het enkel de passagiers zijn met een Arabische achternaam die van de annulering op de hoogte worden gebracht, is het één van de meest abjecte vormen van racisme en discriminatie die door een bedrijf werden gepleegd.

4) de aanwijzingen voor de deelnemers zijn gewijzigd. Waar het inititieel de bedoeling was om veeleer discreet te vertrekken, individueel en niet in groep en alle tumult en problemen te vermijden, wordt nu geopteerd voor een collectief vertrek waarbij vrienden en sympathisanten worden uitgenodigd de delegatie uit te wuiven.

take down
the paywall
steun ons nu!