De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Succesvolle eerste editie van ‘Black Out’ in Zuiderpershuis

Succesvolle eerste editie van ‘Black Out’ in Zuiderpershuis

woensdag 5 mei 2010 12:50
Spread the love

Jongeren motiveren en bezig houden, iedereen heeft het de laatste tijd daarover. In het Zuiderpershuis in Antwerpen vond zaterdag een indrukwekkende voorstelling plaats onder de naam Black Out. Het was een multicultureel dansgebeuren waar talentvolle jongeren zich kwamen bewijzen. Het initiatief kwam van Scarce Gift, een jongerendansgroep.

“We hebben veel getalenteerde jongeren in Antwerpen, we vinden dat er met die gave iets moet gebeuren”, aldus Brunel Wakho, mede-organisator. “De overheid moet jongeren steunen in plaats van te zitten klagen dat ze niets doen, want talent is iets kostbaars.”

De eerste editie van Black Out was zeker een succes, het kon niet anders. De jongens van Scarce gift waren op tijd met het plannen begonnen. “Dat ze in staat waren om zoiets van de grond te krijgen bewijst alleen maar, dat ze veel meer kunnen”, zegt Lili Mbuyi. Deze spontane jongedame presenteert al vijf jaar Talentendag, een jaarlijkse talentenshow waar jongeren met Afrikaanse roots komen optreden.
Een tweede editie van Black Out komt er zeker. Nu gaan ze eerst de eerste editie evalueren om dan een volgende te lanceren die nog beter moet zijn.

Gemotiveerd

Michael Jackson is nog lang niet vergeten. Naar zijn liedjes werd er krankzinnig gedanst. Het soort dansen waar de deelnemers van “Dance like Michael Jackson” niet aan kunnen weerstaan. Sennique Mpenza voelde zich net ‘The King of Pop’. Met een pruik, danste hij een begeesterende versie van ‘Smooth Criminal’

Maar de meest begeerde groep van de avond was de Antwerp Kids, kinderen van tussen de 7 en 14 jaar die het publiek naar adem deed happen met hun meeslepende dans over Afrika. “Antwerp Kids hebben me verbaasd”, vertelt Isabelle Mbuyi (20). Ze begeleidt al bijna zes jaar de groep, “Ik zat vroeger ook in een kinderkoor, ik wilde doorgeven wat ik gekregen had.”

Het is duidelijk dat deze jongeren gemotiveerd zijn en hun best doen om op te vallen. “Ze stimuleren met muziek is al een goed begin. Het hoeven niet allemaal voetballers te zijn om geaccepteerd te worden. Het zijn Belgen met een allochtone achtergrond, maar ze hebben dezelfde dromen als autochtonen”, luidt het.

© 2010 – StampMedia – Lisa A. May

take down
the paywall
steun ons nu!