De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Stuur op 20 oktober je boodschap de wereld in: stop de blokkade van Gaza!

Stuur op 20 oktober je boodschap de wereld in: stop de blokkade van Gaza!

maandag 18 oktober 2010 15:43
Spread the love

Op 20 oktober 2010 gaat er op het Schumanplein in Brussel van 10u tot 12u een grote ballonnenactie door tegen de blokkade van de Gazastrook. Laat een ballon op en stuur je boodschap de wereld in: stop de blokkade van Gaza

Met deze actie willen we aandacht vragen voor de aanhoudende blokkade van de Gazastrook. De Israëlische blokkade van de Gazastrook is een collectieve bestraffing van de burgerbevolking en illegaal volgens het internationaal recht. Anderhalf miljoen Palestijnen zijn voor het vierde jaar op rij veroordeeld tot een nagenoeg volledig isolement. De recente beperkte toegevingen van Israël om de blokkade te ‘verlichten’ zijn slechts een stap in de richting van de volledige opheffing van de blokkade.

Om de blokkade te stoppen en de heropbouw van Gaza mogelijk te maken is het essentieel dat:

- Goederen voor export de Gazastrook vrij kunnen verlaten;
- Het verkeer van personen van en naar de Gazastrook vrij kan verlopen;
- De overgangen tussen Israël en de Gazastrook aan een voldoende capaciteit werken;
- De privésector bouwmaterialen vrij kan importeren;
- Landbouwers en vissers hun akkers en visgronden vrij kunnen bewerken of bereiken.

Naast deze publieke actie blijven we ook achter de schermen strijden voor de opheffing van de blokkade. We sturen een brief aan Minister van Buitenlandse Zaken Vanackere en vragen een onderhoud. We vragen de minister van Buitenlandse Zaken er alles aan te doen om de Israëlische blokkade van de Gazastrook onmiddellijk en onvoorwaardelijk stop te zetten, ook op Europees niveau.

Kom dus op woensdag 20 oktober naar het Schumanplein in Brussel. Laat een ballon op en stuur je boodschap de wereld in: stop de blokkade van Gaza!
 

Meer info:
- Steven Van Damme, beleidsmedewerker humanitaire lobby bij Oxfam-Solidariteit, Tel.: O2 501 67 42 — sva(at)oxfamsol.be

Dit is een actie van: FOS-Socialistische Solidariteit, CNCD-11.11.11., intal, 11.11.11, Union des Progressistes Juifs de Belgique, Vrede, FCD-Solidarité Socialiste, Wereldsolidariteit, Oxfam-Wereldwinkels, Oxfam Magasins du Monde, Palestina Solidariteit, Arab Women’s Solidarity Association Belgium, Pax Christi, ABP/ECCP, Broederlijk Delen, ABVV, Oxfam-Solidariteit, Génération Palestine

 
 

 
 

take down
the paywall
steun ons nu!