De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Waarom ik kan de hoop koesteren dat het virus zal wegdeemsteren

zaterdag 20 februari 2021 23:20
Spread the love

In de late uurtjes van deze 20ste Februari, de dag waarop De Standaard naar mijn gevoel de meest groene en filosofisch juiste krant maakte, schreef een verstandige Fbk-vriend met zin voor droge humor het volgende over de mogelijke komst van een aanrollende derde golf:

“We kunnen nog altijd – al dan niet vals – hopen dat het virus gewoon gaat liggen: ‘That’s it, folks. Thanks for everything! Hope it’s mutual.’” Daarop schreef ik eerst: “Een mooi gebaar, de soms uiterst brute en absoluut zwijgzame natuur wat antropomorfe trekjes geven… ;-)”

 

Maar, beste lezers, ik heb echte hoop in de aanbieding. Wetenschappelijk gebaseerde positieve evidentie dat de strijd niet meer zo lang zo heftig gaat door gaan. Luister wat ik uit sympathie voor Koen meegaf..

 

“Meer serieus: mij viel enorm op hoe onze grote nationale viruskenner (Marc Van Ranst) kort na het bewustzijnskantelmoment van de ides van maart een ‘generale uitleg’ bood waarin hij dit zegde: dit is een nieuw virus, het zal ons juist daarom keihard aanvallen; meer geëvolueerde virussen (en dat is zoals parasieten, zo mag ik graag toevoegen), sparen hun gastheer meer, omdat ze zo zichzelf meer kansen geven om over te springen. Ik verwacht met andere woorden dat de virulentie van de plaag een neerwaartse curve zal gaan vertonen. Het is een kwestie van volhouden, voor onze soort- en tijdgenoten. Eens te meer. Tijd om Darwin te herlezen, of “Lof van de lankmoedigheid” van onze dappere kerkjurist…”

 

Vriendelijke groeten, tot aan het einde van de pijpleiding en het het binnentreden van het volgende hoofdstuk, waarin wij niet meer zo zullen moeten kruipen en sluipen,

 

SHS

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!