De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Studio 100 produceert eerste 3D musical ter wereld
Davy De Facq, Studio 100 -

Studio 100 produceert eerste 3D musical ter wereld

maandag 21 februari 2011 13:22
Spread the love

In de nieuwe musical Alice in Wonderland met de meidengroep K3 worden 3D beelden gebruikt. Dat is een wereldprimeur voor Studio 100. 

Het productiehuis maakt hiervoor gebruik van hetzelfde systeem als in de filmzalen. Het enige verschil is dat de beelden via retro projectie worden getoond. Hierbij wordt de projector achteraan geplaatst, waardoor er live entertainment voor het scherm mogelijk is. Toeschouwers zullen een speciale bril moeten dragen tijdens de voorstelling.

De musical is gebaseerd op het oorspronkelijke verhaal van Alice in Wonderland en belooft een zeer bijzondere en spectaculaire voorstelling te worden. De meisjes van K3 worden op de planken bijgestaan door o.a Jacques Vermeire, Nicole & Hugo en Koen Crucke. De musical is vanaf 9 april 2011 te zien in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.

take down
the paywall
steun ons nu!