Ecologie, Recyclage, Tirelock, Fietsslot, Autoband, Slot, David nicolaes, Michaël vandeweijer, Mikail milissen, Sterk -

Studenten bedenken sterk recyclageslot

woensdag 29 mei 2013 09:56
Spread the love

De Howest-studenten Mikail Milissen, David Nicolaes en Michaël Vandeweijer van de opleiding Industrieel ProductOntwerpen (IPO) ontwikkelden een nieuw, sterk fietsslot, gemaakt uit oude autobanden. Dit deden ze voor het vak industrialisatie in het 2e semester van dit schooljaar.

De drie laatstejaarsstudenten Mikail, David en Michaël ontwikkelden Tire-Lock. Het gaat om een fietsslot, gemaakt uit oude banden. Door de combinatie van vorm, flexibiliteit en keuze van materialen verkrijgt het slot zijn sterke eigenschappen.

De basis van het fietsslot bestaat uit het loopvak van een oude autoband. Door deze samenstelling van rubber, nylon en staaldraad  krijgt het slot zijn sterkte. Zo is het slot zelfs bestand tegen een betonschaar, waar andere sloten meestal falen.

Ieder slot is ook een uniek exemplaar, aldus Michaël. Doordat we werken met recyclagemateriaal zal elk slot over zijn eigen kenmerken beschikken.
Verder is het slot flexibel en beschermt het rubber je fiets tegen krassen.

Een promotiefilmpje over het slot is te vinden via http://vimeo.com/66795462

Bij interesse voor commercialisatie of bijkomende inlichtingen kan u vrijblijvend contact opnemen via tirelock@outlook.com.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!