De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Stoepkrijtactie voor meer Pleeggezinnen

Stoepkrijtactie voor meer Pleeggezinnen

dinsdag 9 augustus 2011 19:16
Spread the love

Op zaterdag 27 augustus organiseert Pleegzorg Provincie Antwerpen een ludieke Stoepkrijtactie. Drie locaties in drie Antwerpse steden veranderen dan in één groot kleurenpalet. Het doel van de actie is nieuwe kandidaat-pleegouders aan te spreken, want er is een schrijnend tekort aan pleeggezinnen.

De Dageraadplaats in Antwerpen, de Veemarkt in Mechelen en de Gasthuisstaat in Turnhout krijgen die dag een complete make-over. Een team van Pleegzorg Provincie Antwerpen staat dan op de geselecteerde pleintjes paraat met krijtjes zodat jong en oud de straatstenen van een laagje rood, groen of geel van stoepkrijt kunnen voorzien. Kinderen kunnen hun gezinnetje tijdelijk vereeuwigen op het beton, terwijl de ouders een warme introductie krijgen in de wereld van de pleegzorg. Aan het einde van de dag kunnen de drie steden pronken met een kleurrijk krijtschilderij van warme gezinnen.

Kloof dichtfietsen

Pleegzorg provincie Antwerpen wil via de Stoepkrijtactie op een positieve en kindgerichte manier mogelijke kandidaat pleegouders aanspreken want die zijn er echt nodig omdat heel wat kinderen en jongeren door omstandigheden niet meer bij hun ouders kunnen wonen. Een pleeggezin kan voor die kinderen een tijdelijke oplossing bieden. Pleegkinderen verblijven vaak maanden of jaren in hun pleeggezin, maar er is steeds meer nood om ook tijdens weekends of vakanties opvang te voorzien. Wegens een tekort aan pleegouders kunnen twee op de drie aanvragen voor pleegzorg niet beantwoord worden. Met deze campagne wil Pleegzorg Provincie Antwerpen de kloof tussen vraag en aanbod alvast een beetje dichtfietsen.

Praktisch:

Hopelijk toch zijn de weergoden de krijtjes gunstig gezind die dag. Kandidaat pleegouders kunnen in ieder geval steeds voor meer informatie terecht bij Niels Heselmans, Schuttersvest 45 – 2800 Mechelen. Tel: +32 (0)15 44 00 78 of via een mail naar: niels.heselmans@pleegzorgprovincieantwerpen.be

 

take down
the paywall
steun ons nu!