De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Startdag  Klimaat en Sociale Rechtvaardigheid vzw
Klimaat en Sociale Rechtvaardigheid, Klimaatbeweging -

Startdag Klimaat en Sociale Rechtvaardigheid vzw

vrijdag 4 februari 2011 20:26
Spread the love

Zaterdag 19 februari 2011
 

STARTDAG
 

Klimaat en Sociale Rechtvaardigheid vzw
 

Lever mee de mosterd voor een scherpe beweging!

Klimaat en Sociale rechtvaardigheid is een klimaatbeweging die al enkele jaren actief is in het hele land. Tot kort nog als een actiegroep, die o.a. mee aan de basis lag van de eerste klimaatmanifestatie in ons land in 2007 en van de Climate Justice Train, die in 2009 bijna duizend activisten van Brussel naar Kopenhagen bracht.

Sinds dit jaar kan de Vlaamse vleugel van die beweging ook rekenen op bewegingssubsidies, waardoor we een versnelling hoger kunnen gaan. In januari deed Klimaat en Sociale Rechtvaardigheid samen met o.a. Friends of the Earth en vzw ‘t Uilekot al heel wat stof opwaaien met de tournee rond de kritische film “Duurzaam op papier”, over het –nou ja- duurzame FSC-label voor hout en papier. Maar we hebben nog tal van plannen voor dit en komende jaren. Zo zetten we mee onze schouders onder een nieuw Klimaat Actiekamp in de zomer, plannen we acties naar aanleiding van de nieuwe klimaattop in Durban eind 2011 en gaan we tal van lokale initiatieven organiseren.

Lever mee de mosterd voor een beweging die sociale en solidaire oplossingen voor het klimaatprobleem wil uitwerken en afdwingen!
Kom naar deze denkdag en vertel ons hoe we een systeemkritische klimaatbeweging op de kaart kunnen zetten met originele voorstellen, acties en c(h)ampagnes.

Stuur mij door!

Om als nieuwe beweging te kunnen groeien, hebben we ook jouw hulp nodig; denk mee op 19 februari, neem deel aan acties, stuur dit door naar jouw vrienden 

Waar en wanneer

Zaterdag 19 februari, in de Pianofabriek, Fortstraat 35, 1060 Sint-Gillis.
 

Programma

14u00. Voorstelling Klimaat en sociale rechtvaardigheid, door David Dessers

14u30. Werkgroepen:

– Klimaatactiekamp 2011 – Matthias Lievens
– Van Cancùn naar Durban – David Heller
– Lokale klimaatacties – Filip De Bodt
– Energiearmoede – Famke Vekeman

16u00. Pauze

16u20. Plenum, moderator Anneleen Kenis
Conclusies en voorstellen vanuit de werkgroepen

17u15. Feestelijke drink

18u00. Einde..

Om praktische redenen is het noodzakelijk om je GRATIS IN TE SCHRIJVEN!

Mail naar uilekot@skynet.be je naam, e-mailadres, telefoonnummer en keuze van werkgroep. Wij bevestigen jouw inschrijving zo snel als mogelijk.

Bron : Klimaat Sociale Rechtvaardigheid vzw

Luc Schrijvers is lid van Klimaat en Sociale Rechtvaardigheid

take down
the paywall
steun ons nu!