De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Staken is een recht

Staken is een recht

woensdag 16 januari 2013 15:07
Spread the love

Ik sta volledig achter de actie van de toeleveranciers die beslisten om zelf niet aan het werk te gaan. Ondanks het dwangbevel van de rechter om de toegang tot de fabriek vrij te maken met boetes per inbreuk, zullen we blijven staken.

Door de piketten gaan er geen wagens of onderdelen buiten tot er een sociaal plan is. Ik ben trots op de toeleveranciers. Ze verdienen echt een standbeeld. Ze houden zowel piket bij de toeleveranciers als bij Ford.

Staken is een recht. We hebben geen schrik van een deurwaarder. Ze mogen die sturen om te komen kijken. Er zijn toch geen werkwilligen.

Ik vind het schandalig dat de vakbonden de staking niet willen erkennen. Mensen die opkomen voor hun rechten en voor anderen worden gestraft en bestempeld als oproerkraaiers terwijl iedereen het normaal vindt dat 10.000 mensen gewoon op straat gezet worden.

 

take down
the paywall
steun ons nu!