De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Spullen voor Maimouna

Spullen voor Maimouna

maandag 22 augustus 2011 08:45
Spread the love

Tijdens mijn samenwerking met de liefdadigheidsorganisatie ‘t (h)ART voor iedereen ben ik in contact gekomen met de Afrikaanse Maimouna. Ze heeft me gevraagd haar verhaal door te sturen naar de mensen die ik ken.

Ik ben voor haar spullen aan het verzamelen die ze kan meenemen naar Senegal om daar een nieuw leven op te bouwen. Dus als jullie nog spullen hebben die jullie kunnen missen laat het mij dan even weten. Ze kan echt alles gebruiken want momenteel heeft ze niks.

Hallo,

Ik ben Maïmouna uit Senegal en ben 44 jaar oud. Ik ben een alleenstaande moeder van 5 kinderen. Vijf jaar geleden heb ik mijn geboortestad Dakar verlaten om in Europa, meer bepaald in België, werk te zoeken. Ik was slachtoffer van een dramatische en erg pijnlijke gebeurtenis. Op dat moment kon ik geen beroep doen op mijn omgeving. Ze hadden me uitgesloten omdat ik mijn eerste man, waarmee ik gedwongen was te huwen, had verlaten.

Door iedereen in de steek gelaten, besloot ik om te vechten en mijn kinderen te redden. Mijn enige wapens waren mijn moed en mijn liefde voor mijn kinderen. Ik nam de zware beslissing om te vertrekken en op die manier een goede toekomst voor mijn kinderen te kunnen bekomen.

Eens in België begreep ik dat de mogelijkheden beperkt waren. Ik slaagde er niet in een verblijfsvergunning te bekomen. Een beetje later ontdekte ik dat ik leed aan een auto-immuunziekte (Sjögren) met pijnlijke chronische ontstekingen. De pijn is soms zo erg dat ik niet meer kan bewegen. In 2007 kreeg ik een eerste depressie en stresscrisissen die ik als erg gewelddadig beleef. Deze klachten houden aan tot vandaag.

Ik diende 2 jaar geleden een regularisatieaanvraag om medische redenen in. Tot op vandaag kreeg ik hierop geen antwoord. Ik verkeer in de onmogelijkheid mijn droom te realiseren. Ik mis mijn kinderen enorm, mijn kinderen kunnen niet zonder mij. Daarom nam ik weer een zware beslissing, dit keer om naar hen terug te gaan.

Mijn hart is bezwaard en verzuurd omwille van een gemiste kans en van een gemist leven. Tegelijkertijd ben ik overtuigd en geloof ik in mijn beslissing en weet ik dat dit de meest wijze is.

Daar dit de enige manier is om steun te vinden vraag ik uw financiële of materiële steun om te kunnen terugkeren en mijn kinderen te kunnen onderhouden.

Dank bij voorbaat voor uw steun.

Maïmouna

Contact:

‘(h)ART voor iedereen vzw

Annick Donkers

Kinderwelzijnstraat 95

2920 Kalmthout

T: 03 485.858.022

info@thartvooriedereen.be

www.thartvooriedereen.be

 

 

 

take down
the paywall
steun ons nu!