De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Springtime Festival Halen

Springtime Festival Halen

maandag 16 mei 2011 13:29
Spread the love

Naast het traditionele ‘Main Stage’ was er het DJ-podium dat dit jaar werd omgedoopt tot ‘RedBull-Elektropedia-Stage’ en dat net als de voorbije jaren goed wist in te spelen op de muzikale trends van het moment.  Om de muziek van beide podia goed tot hun recht te laten komen was het aangrenzende plein van de markt dit jaar ook aan het festivalterrein toegevoegd.

Op een met zon overgoten marktplein werden omstreeks 13h30 de eerste muzieknoten door de luidsprekers gejaagd tot de klok van 02h00.  Das Pop, Sweet Coffee, Stijn, Arquettes, Tlp, Sweaty Men in a Van, F*ck You Stupid Loser, Harvey Quinnt stonden op het hoofdpodium.  Aan de draaitafel van de RedBull-Elektropedia-Stage was plaats voor namen als Bar9 (uk), Slumdogz (UK), Ajapai (JAP), Mumbai Science, Sigma (UK), Meddik ft. Mc Elvee, BloodFire vs Airvalue.  Met deze line-up voorhanden beloofde het alvast een spetterende 4de editie te worden.

De organisatoren van het Springtime Festival hadden ook nog oog voor het milieu. Van plastic flessen werden trendy loungezetels en tafels gemaakt. En om de festivalbezoekers, op een speelse manier, aan te sporen om hun afval in de daarvoor voorziene talrijke afvalbakken te deponeren.  Was een afvalbak bij Springtime een basketbalring.

Ook trakteerde Springtime iedere festivalbezoeker,… via de gratis wifi hotspots kon je via facebook je gratis aanmelden op de website ‘www.trakteer.be’ en dit gaf recht op 1 gratis consumptie.

Net zoals verleden jaar kon je gebruik maken van de camping.  Deze lag op wandelafstand van het festivalterrein, op de groene terreinen van Hondenschool Lupus.   Vooraf inschrijven kon, tegen een verlaagd tarief 5€ ipv 8€, en zo was je zeker van een gereserveerd plekje.  Dit deden maar liefst 700 personen.  Ook de festivalbezoekers die veilig thuis wilden geraken konden dit jaar weer gebruik maken van de gratis busdiensten.

Springtime wenst iedereen te danken die ‘Springtime 2011’ tot een schitterende editie heeft gemaakt.  De vele medewerkers, partners,  leveranciers, de stad Halen en de politie, maar natuurlijk vooral de bezoekers !

Tot in 2012 op 5 jaar Springtime !!!   Het beloofd alvast een zeer speciale editie te worden  …

take down
the paywall
steun ons nu!