De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

'Springtime is ons eerste Belgische festival deze zomer en we hebben er zin in!' (foto: Ester Swennen)

Springtime eerste festival voor Sound of Stereo deze zomer

zaterdag 19 mei 2012 11:58
Spread the love

Sound of Stereo draait ondertussen al enkele jaren mee in de wereld van de electromuziek. Dit duo heeft al op grote podia van onder andere Tomorrowland gestaan. Ook dit jaar zijn ze geboekt door een groot aantal festivals. Dit weekend was Springtime festival in Halen aan de beurt.

“Springtime is ons eerste Belgische festival deze zomer en we hebben er zin in!” Sound of Stereo bestaat uit de twee vrienden Jochen Sablon en Vincent De Boeck. De twee vonden elkaar bij toeval. “Vincent was de lokale dj en draaide op menige chirofuif in de buurt,” vertelt Jochen, “ik maakte al een tijdje electromuziek en via een gemeenschappelijke vriend pikte Vincent mijn songs op en draaide ze op fuiven. Zo is eigenlijk alles begonnen.”

Ook nu zijn de taken onderling goed verdeeld. “Jochen maakt de ideeën en ik geef ze meer structuur,” zegt Vincent, “het is makkelijker om er apart aan te werken en daarna onze resultaten te bundelen, zo krijg je creaties waar je samen misschien niet meteen aan zou denken.”

Relaxte zomer

“We gaan een super zomer tegemoet, maar we hebben er bewust voor gekozen om het niet te druk te maken,” aldus Jochen, “we gaan een aantal live sets doen op grote festivals, maar ook dj-sets, onder andere op Tomorrowland.” Ook is er iets speciaals op komst. “Het is nog niet algemeen geweten, maar een van onze live sets gaat opgenomen en omgezet worden tot een cd. Het gaan geen afzonderlijke nummertjes worden, want geef toe: electro is vele keren leuker als het gemixt is.”

© 2012 – StampMedia – Charline Verlinden, foto: Ester Swennen

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!