De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Spring zondag thuis mee voor proper water
GoodPlanet Belgium

Spring zondag thuis mee voor proper water

vrijdag 10 juli 2020 09:01
Spread the love

 

Dit jaar gaat The Big Jump, waarbij duizenden burgers in heel Europa in hun lokale rivier, meer of zwemvijver springen om aandacht te vragen voor proper water, virtueel. Omdat een massasprong nog niet mag, roepen de organisatoren iedereen op om toch te springen, maar dan thuis. Dat in een (voet-) bad thuis of plas in de buurt, en vervolgens een filmpje te posten op social media met de hashtag #Bigjump2020.

De sprong is bedoeld als signaal voor betere waterkwaliteit. Immers, het verlangen naar lokale natuur -groene oevers, kanotochten, plonzen in zwemvijvers- is tijdens de lockdown enorm gegroeid, maar de ecologische toestand in de rivieren blijft zorgwekkend.

Verschillende partners zoals de Bond Beter Leefmilieu, Yaku, Gents Milieufront, Zero Plastic Rivers, Natagora, Join for Water, Inter-Environnement Wallonie en Natuurpunt scharen zich achter het initiatief. GoodPlanet zal de filmpjes samenbrengen tot één grote virtuele Big Jump-video op hun Facebookpagina.

De organisatoren roepen wel op om, in tijden van waterschaarste, niet speciaal voor deze actie een zwembad te vullen, maar creatief om te springen met beschikbaar water.

De virtuele Big Jump is zondag te volgen via facebook.com/GoodPlanetBelgium/

Bron: GoodPlanet Belgium

 

Over GoodPlanet Belgium

GoodPlanet Belgium inspireert jong en oud met workshops & positieve acties om een duurzame samenleving te realiseren. Jaarlijks bereiken onze 80 medewerkers zo meer dan 500.000 kinderen, jongeren en volwassenen over heel België. www.goodplanet.be

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!