De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Speculanten hebben aanval op euro beëindigd
Speculatie, Euro -

Speculanten hebben aanval op euro beëindigd

dinsdag 25 oktober 2011 11:28
Spread the love

Wisselkoersspecialisten gokken niet langer op de instorting van de euro, nu ze de inspanningen van de Europese regeringsleiders om de crisis in de regio te bezweren serieus nemen. Volgens gegevens van het persagentschap Bloomberg lijkt het ergste voor de euro op de globale wisselmarkten – waar dagelijks voor omgerekend 4.000 miljard dollar aan valuta van handen wisselen – nu voorbij. De eenheidsmunt noteerde vrijdag in de Bloomberg Correlation-Weighted Indexes ruim 2,5% hoger dan een week eerder in vergelijking met 12 andere munten.

‘Er is een duidelijk signaal dat de politieke leiders het europroject steunen en ze niet zullen toelaten dat de munt instort,’ zei Dale Thomas van Insight Investment Management Ltd. in London. Hij ziet de euro op korte termijn in waarde stijgen, eerder dan dalen.

Op 18 oktober hadden hefboomfondsen 77.720 contracten uitstaan die speculeerden tegen de euro. Twee weken eerder waren er dat nog 82.697, het hoogste aantal sinds juni 2010.

Volgens Pierre Lequeux, die valutamanager is bij Aviva Investors in Londen, is er zelfs reden tot optimisme omdat de markten het voorbije jaar ‘erg anti-Europa’ waren.

http://www.express.be/business/nl/economy/amerikaans-britse-aanval-op-de-euro-is-ingezet/153670.htm

http://www.bloomberg.com/news/2011-10-24/euro-strategists-draw-line-in-sand-at-1-34-as-merkel-seeks-to-save-union.html

Bron : Bloomberg / Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!