De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bron: Pixabay

Solidariteitsactie Gaza woensdag 10 augustus om 15u in Brussel

Een solidariteitsactie met het Palestijnse volk na de recente bombardementen op de Gazastrook vond plaats deze woensdag 10 augustus van 16u tot 17u30, voor het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken, Karmelietenstraat 15, Brussel.

dinsdag 9 augustus 2022 15:09
Spread the love

 

Tussen vrijdag 5 augustus en het fragiele staakt-het-vuren van zondag 7 augustus, heeft het Israëlische apartheidsregime 44 Palestijnen vermoord, waaronder 15 kinderen en 4 vrouwen. Bijna 300 personen werden gewond door vallend puin of granaatscherven. Opnieuw komen er hartverscheurende beelden en getuigenissen uit Gaza, waar de meerderheid van de bevolking sinds 1948 vluchteling is.

In de dagen voorafgaand aan het bloedbad heeft de Israëlische apartheid het aantal aanvallen opgevoerd, Palestijnen gearresteerd en alle grensovergangen naar de Gazastrook volledig gesloten. Toen er geen Palestijnse reactie kwam, lanceerden zij de goed voorbereide ‘Breaking Dawn’-agressie, zonder een schim van een alibi.

De onmiddellijke aansluiting van de Westerse regeringen bij de Israëlische militaire agressie onderstreept een ongebreidelde hypocrisie met betrekking tot de onmiddellijke oplegging van sancties tegen Rusland wegens zijn agressie tegen Oekraïne. Deze westerse dubbele standaard is pijnlijk, verontwaardigend en vernederend voor de volkeren van het Zuiden, waaronder het Palestijnse volk.

Per slot van rekening is Israëls decennialange regime van militaire bezetting, kolonialisme en apartheid niet alleen ‘made in the West’, maar wordt het nog steeds bewapend, gefinancierd en beschermd tegen verantwoordingsplicht door datzelfde diep koloniale en racistische Westen, met name de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie.

De militaire, diplomatieke en economische steun van het Westen – met inbegrip van België en de Europese Unie – aan de Israëlische apartheid maakt het tot een volwaardige partner in deze misdaad. De menselijkheid is verloren gegaan te midden van het puin en de rouwende families van de Gazastrook.

Het wordt tijd dat België een einde maakt aan zijn beleid van 2 maten en 2 gewichten en dat ze effectieve maatregelen neemt om een einde te maken aan de structurele misdaad van apartheid, kolonialisme en langdurige militaire bezetting. De organisatoren van deze mobilisatie roepen op tot:

  • De instelling van een militair en veiligheidsembargo.
  • Een einde aan de handel met illegale Israëlische nederzettingen.
  • Israël aan te klagen voor wat het is – een apartheidsregime dat naar believen doodt. Volgende maand begint de volgende Algemene Vergadering van de VN en de Palestijnen willen concrete actie in de vorm van een VN-onderzoek naar de Israëlische apartheid en de reactivering van de anti-apartheidsmechanismen die de VN reeds heeft ontwikkeld. België moet deze eis steunen.

 

Meer informatie over de actie:

https://www.facebook.com/events/373107158317319

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!