De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Soefi-concert op 11/4 in Molenbeek

Soefi-concert op 11/4 in Molenbeek

donderdag 8 april 2010 12:47
Spread the love

The SOUFI EXPERIENCE

Balkan Trafik @ Molenbeek !

Zondag 11 april 2010 om 19u

Concerten met soefie-muziek in een Molenbeekse art-déco-kerk

 

De merkwaardige art-déco-kerk is een geklasseerd monument dat in 1930 ontworpen is door Joseph Diongre (architect van o.m. Flagey). Om een lange renovatieperiode af te sluiten, gaat er in dit betoverend gebouw – dat u dringend zou moeten herontdekken – een exceptioneel muzikaal en spiritueel evenement door: een dubbelconcert met Bosnische en Marokkaanse soefi-muziek, een visueel en auditief experiment.

In navolging van het Festival Balkan Trafik is het voor ons (Het Huis van Culturen van Molenbeek en Foyer) een waar genoegen u deze zeer mooie muzikale reis te kunnen aanbieden.

PROGRAMMA:
 

“SEJFULLAH”: soefi gezelschap uit Sarajevo (Bosnië-Herzegovina)

Dit mannenkoor, dat sinds de jaren 90 actief is, wekt deze spirituele moslimmuziek op een hartverwarmende manier tot leven in de Balkan. Zij treden eveneens op in Turkije, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Kroatië…

In 2007 nam de Groep van 9 zangers & muzikanten een eerste album op onder de titel “Sjeta”, waarin ook 2 clips vervat zijn “El Mualim” en “Jaha? Hrabrosti” uit de Bosnian Hayat Production Studios.

 

 

“FIFES”: Marokkaans soefi gezelschap

Dit gezelschap bestaat uit 5 polyvalente muzikanten van Marokkaanse origine (2 violisten, 1 luitspeler, 2 percussionisten). Het dompelt ons onder in het universum van de soefi-muziek, die een belangrijk deel uitmaakt van het Marokkaanse muzikaal patrimonium. De artiesten leiden ons door verschillende stijlen van de Soefi-muziek zoals de Malhoune, Andalous of Ahl Touat.

Met Azzedine Jazouli (percussie), Abdelali  Jazouli (percussie), Abderahim Semlali (viool), Abdelah Filali Mamour (oud), El Houssine Eradi (viool, suissen).

 

Plaats: Kerk Sint-Jan-De Doper, Jan de Doper Voorplein (Parvis) te Sint-Jans-Molenbeek (metro Graaf van Vlaanderen)

 

Reservaties: 02/415 86 03

mccs-hcss.info@molenbeek.irisnet.be

 

Prijs:

1,25 € (art 27 of Cultuurwaardebon)

5,00 € (steuntrekkende en rechthebbenden kortingen)

8,00 €

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!