Socio-culturele sector  is tot de bedelstaf veroordeeld …
Cultuurbeleid, Cultuursector, Vlaamse regering, Budget cultuur, Begrotingstekorten, Bedelstaf -

Socio-culturele sector is tot de bedelstaf veroordeeld …

zaterdag 20 november 2010 02:13
Spread the love

Na dat de onderhandelaars terug kwamen van hun gesprek met Minster-President Peeters, reageerde vooral de socio-culturele sector zeer ontgoocheld.

Op het podium vlak bij het kanselarij waar Minister-President Peeters, Vlaams Minister Vandeurzen van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en Vlaams Minister Schauvliege van. Leefmilieu , Natuur en Cultuur gehuisvest zijn,  werden de eerste resultaten van de besprekingen, aan talrijke manifestanten medegedeeld.  

De vakbondsafgevaardigden van de drie grote vakbonden  die met Minister-President Peeters onderhandeld hadden zullen volgende vrijdag om 9 uur elkaar terug ontmoeten. Er zal dan gesproken worden over een vijf jaren plan.  Maar de vertegenwoordiger(s) van de socio-culturele sector  die bij deze onderhandelingen ook aanwezig waren hoefden niet terug te komen.
Alhoewel naar hun eigen zeggen de vakbondsafgevaardigden ook de situatie van de socio-culturele sector  ter sprake hebben gebracht.
 
De spreker zei zeer duidelijk tegen de grote aanwezige vertegenwoordiging uit de socio-culturele sector , ” dat men de eerste vijf jaar goed hun pet over hun hoofd zullen  moeten trekken …”.
” Want er zal de eerste vijf  jaar  geen enkel eurocent “meer” naar de socio-culturele sector  gaan”.  

 Dus alle organisaties die 25 procent moeten inleveren , zullen andere wegen moeten zoeken om jaarlijks 25 % op de  één of andere manier moeten vinden.

En dit in tijd van crisis ..  De vraag is echter of Minister Schauvliege énig besef heeft wat ” sociale” en  “cultuur” betekent voor Vlaanderen en Brussel …

Zit ze wel op haar plaats ???

En niet te vergeten … de begroting van de Vlaamse regering zal in evenwicht zijn mede dank zij de zware inlevering van de socio-culturele sector

Bedankt Minister-President Peeters en co.

Luc Schrijvers

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!