De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Smoorverliefd nu ook in première te Antwerpen.

Smoorverliefd nu ook in première te Antwerpen.

woensdag 1 december 2010 00:08
Spread the love

Smoorverliefd, de nieuwste film van Hilde van Mieghem is gisteren in Antwerpen in première gegaan. Onder een bijtende winterbries arriveerde de cast in een limo aan de Metropolis. Grote namen zoals Koen de Bouw, Veerle Dobbelaere, Kevin Janssens, Marie Vinck en Huub Stapel. 

De film was de openingsfilm van het 37e filmfestival van Gent. Hij wordt  voorgesteld als een humoristische liefdescomedy, genre Sex in the City.

Het merendeel van de vrouwelijke bezoekers kon zichzelf wel vinden in één of andere situatie. Het is wel degelijk een film uit het leven gegrepen. Anderzijds is het ook een beetje cliché wat betreft de relaties, overspel, zwangerschap, afgelast huwelijk, minnaar…je kan met een dubbel gevoel de zaal verlaten. Of zoals Bo Coolsaet ons vertelde : ” de man is de slaaf van de vrouw, we moeten luisteren en toegeven, maar vooral en dat is het allerbelangrijkste, we moeten altijd en overal op onze hoede zijn. Ik speel een klein rolletje id film en wat ik zeg is ook aangepast aan het scenario, maar toch, we moeten oppassen met de vrouwen” lachte de professor.

Het verhaal :

Smoorverliefd vertelt het verhaal van vier vrouwen. Het tienermeisje Eva (Aline Van Hulle), haar moeder (Veerle Dobbelaere), tante (Wine Dierickx) en grote zus (Marie Vinck) delen een huis en een woelig liefdesleven. Vier generaties vrouwen: dat maakt dat zowel de eerste kus, het schipperen tussen liefde en carrière, vruchtbaarheidsproblemen als overspel de revue passeren. Het klinkt chaotisch, en dat is het bij momenten ook.

Van Mieghem maakt met haar derde langspeelfilm voor het eerst een romcom. Een genre dat we van Vlaamse hand weinig gewend zijn. Ze laat daarmee een lichte, vrolijke kant van zichzelf zien – De Kus en Dennis van Rita waren beide drama’s – en dat werkt verrassend goed. Ook de casting draagt bij tot een gevoel van verrassing: Veerle Dobbelaere, Marie Vinck en Jan Decleir (!) in de rol van dollende flirters, het is even wennen. Ook aan het aspect “romantisch” weet Van Mieghem kleur te geven: een aantal mooie scènes weten de (over)gevoelige vrouw zeker en vast bij de keel te grijpen.

Smoorverliefd. Regie: Hilde Van Mieghem. Première: 08 December 2010. Duur: 90 minuten. Genre: Komedie, Romantisch. Land: België (2010)

take down
the paywall
steun ons nu!