De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Smartphone vertelt of je een SOA hebt
SOA, Smartphone -

Smartphone vertelt of je een SOA hebt

maandag 15 november 2010 11:37
Spread the love

 

Britse wetenschappers ontwikkelen een nieuwe applicatie die gebruikers moet toelaten een druppel urine of een beetje speeksel in hun mobiele telefoon te deponeren om enkele minuten later te weten te komen of ze een seksueel overdraagbare aandoening (soa) hebben.De gebruiker moet de urine of het speeksel op een computerchip plaatsen die de grootte heeft 

De gebruiker moet de urine of het speeksel op een computerchip plaatsen die de grootte heeft van een USB-chip; die chip in zijn smartphone of computer pluggen om enkele minuten later de diagnose te krijgen.

De wetenschappers hopen dankzij de applicatie het steeds groeiende aantal jonge mensen met soa’s te helpen die zich schamen om een dokter te raadplegen.

‘Je mobiele telefoon wordt je mobiele dokter, die je diagnose stelt en je vertelt waar je kan gaan om te worden behandeld,’ zegt projectleider dr. Tariq Sadiq van de St George’s, University of London. (FZ)

Bron : Express.be / The Guardian (UK)

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!