De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Sluipende veranderingen

maandag 3 juli 2023 09:57
Spread the love

Het schijnt dat de kwaliteit van de studenten apotheker de laatste jaren duchtig daalt. Dat bleek uit een gesprek met mijn apotheker. Een stagiaire die mij onlangs zonder verpinken en zonder advies te vragen aan haar stagemeesteres aan de toog een fout en gevaarlijk advies gaf, heeft een onvoldoende gekregen. Dat gebeurt zelden. Maar de kwaliteit van de studenten gaat de laatste jaren achteruit, zo verneem ik.
Mijn apothekeres heeft beslist dit jaar niet meer mee te stappen in het stagiaire systeem. Dat vraagt heel wat extra aandacht en “ik wordt er ook niet voor bedankt”.

De stagiaire had mij een dubbele dosis van het pilletje geadviseerd; de apotheker titularis was echter in de buurt en had haar fout meteen tactvol gecorrigeerd. Na consultatie van de huisarts kreeg ik het advies een half pilletje te nemen. Een kleine ramp was afgewend.

Verandert het leven te snel?

De situatie doet mij denken aan wat ik vernam van een chirurg. De jonge studenten, kandidaten voor het beroep… beschikken tegenwoordig over te weinig fijne motoriek in de handen. Die vaardigheid is drastisch verminderd. De verklaring is eenvoudig: digitalisering. Vroeger speelden kinderen met speelgoed, takken, stenen en blokjes.

Vandaag is de ene handbeweging die overweegt… Swipen op de smartphone!

 

Foto: Flickr commons

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!