De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Slapen zoals nomaden te midden van wijngaarden
Wijn, Frankrijk, Woonwagen, Roulottes, Wijnvelden, Wijngaarden, Nièvre, Saint-Andelain, Loire, Pouilly, Sancerre -

Slapen zoals nomaden te midden van wijngaarden

dinsdag 7 september 2010 15:35
Spread the love

Te midden van de wijnvelden in Nièvre vergeet je de dagelijkse drukte meteen! Op een van de mooiste plekjes van het Franse platteland logeer je in houten, knus ingerichte woonwagens.

 
Rust en vrijheid
Zigeuners zijn een woonwagenvolk, die overal ter wereld de rust gaan opzoeken. Deze sympathieke nomaden zijn nooit verbonden aan een vaste plaats. Hun vrijheid is hun belangrijkste goed. Tijdens hun zwerftochten weten ze steeds de mooiste plekjes te vinden. Gelegen in het uiterst charmante wijndorpje Saint-Andelain aan de rand van de Loire kun je nu logeren op een van die prachtige plekjes. Les Roulottes de Pouilly Sancerre zijn kleurrijk ingerichte woonwagens, die alle comfort bieden zoals een kleine badkamer met douche, een kookplaat, een afwasbak en airco.
 
Ontbijten met zicht op de wijngaarden
’s Morgens ontbijt je met uitzicht op de adembenemende wijngaarden van de familie Redde. De ontbijtmand met heerlijke lekkernijen is inbegrepen bij deze bijzondere overnachting. Deze roulottes werden geïnstalleerd te midden van het domein van Michel Redde et fils, waar ze onder andere een heerlijke Pouilly Fumé produceren.
 
Proeven van Pouilly Fumé
De woonwagens bevinden zich op wandelafstand van de wijnkelders (1 km). De 40 ha wijngaard brengt delicieuze wijnen voort zoals de Pouilly Fumé. Sebastien Redde, kleinzoon van Michel Redde, leidt ons rond in het heiligdom van dit domein, namelijk les caves. Hij laat ons proeven van witte wijn, gemaakt van druiven gekweekt op kalkgrond en silexgrond. Het verschil in smaak is indrukwekkend.
 
Grillen in kleine chalet
’s Avonds eten we naast de roulotte in open lucht. Het leven kan mooi zijn als je bij zonsondergang mag genieten van lekkere artisanale charcuterie, vergezeld van een fijne Pouilly Fumé. Op koude hersft- en winteravonden kun je terecht in een gezellige, kleine chalet met een grill. Smullen van Crottin de Chavignol, Charolais en andere streekproducten, aangevuld met wijnen Pouilly Fumé en Sancerre van het eigen domein Michel Redde & Fils kan vanaf € 31 per persoon.
 
PRAKTISCHE INFO
Domaine Michel Redde et fils |La Moynerie | Saint Andelain | 58150 Pouilly-sur-Loire
Tel. +33 (0)3 86 39 14 72 | E-mail: thierry-redde@michel-redde.com |
Internet: www.michel-redde.com | www.roulottes-de-campagne.com
 
Foto’s: © Sofie Vanrafelghem

Meer reisnieuws vind je op www.reisreporter.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!