De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Slaafgeborenen, ontwaakt! Een ecosociale regering of geen regering

Slaafgeborenen, ontwaakt! Een ecosociale regering of geen regering

vrijdag 21 januari 2011 16:53
Spread the love

Zondag wordt er betoogd voor een regering. Een regering die waarschijnlijk net als haar voorgangers de belangen van het kapitaal zal verdedigen. De vorige regering deed dit door de banken te redden met overheidsmiddelen, de volgende zal de bevolking hiervoor laten opdraaien door besparingen in de publieke dienstverlening.

Zo een regering willen we niet. Wij willen een regering die de belangen van het volk en de toekomstige generaties verdedigt. Een regering die een sociaal rechtvaardig beleid voert en de klimaatverandering aanpakt. Daarom komen we zondag op straat.

Om onze boodschap kracht bij te zetten, hebben we de volgende act bedacht:

Een monopolymannetje trekt geboeide slaven voort die een banner dragen met het opschrift “Wij, slaven van het kapitaal, smeken om geregeerd te worden.”

Hiermee willen we duidelijk maken dat men niet op straat zou moeten komen voor een regering die een handlanger is van de kapitalistische belangen, maar wel om het einde van dit economisch systeem te eisen. Een systeem dat draait op de private belangen van bedrijven en die onze wereld in een sociale en ecologische crisis heeft gestort.

Foule esclave, debout! Kom op straat voor een ecosociale regering!

We zoeken nog slaven en kapitalisten (in kostuum, met strik en hoge hoed)! Je kan ons contacteren op nemichie@vub.ac.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!