De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Sila Sahin jaagt  met haar naakt poseren de Turk-Duitse conservatieve moslims  de gordijnen in
Naakt, Sila Sahin, Duitse Playboy -

Sila Sahin jaagt met haar naakt poseren de Turk-Duitse conservatieve moslims de gordijnen in

vrijdag 22 april 2011 10:53
Spread the love

De Turkse soap-opera-ster Sila Sahin is de eerste vrouw van de 3,5 miljoen leden tellende Turks-Duitse gemeenschap die het heeft aangedurfd naakt te poseren voor de Duitse Playboy. Sahin zegt ‘zich te voelen als Che Guevara’. Ze wil met de fotoreportage een boodschap zenden naar andere jonge moslims die vaak de vrijheid ontberen die hun Duitse vrienden wel genieten.

‘Voor mij vormen deze foto’s een bevrijding van de culturele beperkingen die ik in mijn jeugd onderging. Ik heb te lang getracht voor iedereen goed te doen. Met deze foto’s wil ik jonge Turkse vrouwen tonen dat het goed is te leven zoals ze zijn, dat het niet sletterig is om je lichaam te tonen en dat je je dromen moet proberen waar te maken, eerder dan voor anderen te buigen.’

De fotoshoot heeft de Duits conservatieve moslimgemeenschap op stang gejaagd, haar eigen familie inbegrepen. Volgens Sahin heeft ze enkel nog contact met haar vader, die ook acteur is.

Bron : Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!