De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Siegfried Bracke verhuist naar Nederland

Siegfried Bracke verhuist naar Nederland

donderdag 24 oktober 2013 20:48
Spread the love

Siegfriedje is weer eens ‘een beetje stout geweest’. Enfin, zo luidde toch de commentaar van Bart De Wever toen Sieg-frietje enkele weken geleden het basisconcept van de partij, namelijk het Confederalisme royaal in de gracht reed. Hij was dus betrapt met zijn vingertjes in het Conf…..ituurpotje.

Andere kindertjes die nog maar net op de stoel aan het kruipen waren om in de nabijheid van datzelfde confituurpotje te komen werden daarentegen meteen genadeloos verbannen uit het huis. Nu mogen ze Turnen op een houten balk.

Maar toegeven, Sieg-frietje kent van wielrennen blijkbaar meer.

Nu verwees hij naar <die vod> die jaren geleden tussen de spaken van Leif Hoste sukkelde in de kasseiklassieker. Terwijl het eigenlijk toch om dat ander symbool ging van zijn partij: namelijk de vlag met Vlaamse leeuw. Begrijpelijk dat opa steeds maar chagrijniger wordt.

Was Sieg-Frietje ook niet heel stout geweest toen hij in november 2008 in de koepelzaal van het Vlaams Parlement mordicus beweerde <dat de politici naar de pijpen van de media moesten dansen>? Wie er toen was, besefte dat hij het meende en het geen boutade was.

Wat zou Sieg-Frietje nu denken van zijn eigen uitspraak van toen?

Zo herhaaldelijk <een beetje stout zijn> zoals opa De Wever telkens vermanend zegt betekent toch wel dat Sieg-frietje schrik heeft dat hij straks op 6 december zal meegenomen worden in de zak van Zwarte Piet .

Jawel, u hebt het.

Daarom verhuist hij naar Nederland. Immers de Verenigde Naties hebben op hoogsteigen gezag verklaard dat er straks geen Zwarte Pieten meer mogen rondlopen in Nederland.

Ach, beste Nederlanders.

Komt dan toch allemaal naar België, dat crazy-mooie landje aan de Noordzee. Hier hebben we nog zwarte en hoge pieten bij de vleet en dat zal nog wel een tijdje zo blijven. Met een beetje procedurekunst pleit men die allemaal vrij op onze rechtbanken of kunnen ze op verjaring rekenen.

Besluit:

Wees welkom oh Nederlander. Onze economie zal er wel bij varen. En….

er blijven nog frietjes over, met of zonder majo.

hé..ter iemand ‘n vod?

Philippe Deleu, Ekeren 24.10.13

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!