De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Sharp heeft aangekondigd dat het een LED COB van 100W zal produceren die 14000lm zal leveren(143lm/W).

Sharp heeft aangekondigd dat het een LED COB van 100W zal produceren die 14000lm zal leveren(143lm/W).

zaterdag 13 april 2013 18:47
Spread the love

Sharp heeft aangekondigd dat het een LED COB van 100W zal produceren die 14000lm zal leveren(143lm/W). Dit is een spectaculaire ontwikkeling! Reeds vandaag worden COB LED lampen gekenmerkt door een veel hogere efficiëntie dan de gewone led lampen. De huidige led COB lampen halen rond de 85 lumen per Watt.  Bij COB (=chip on board) worden diverse kleine LEDS heel dicht bij elkaar geplaatst waardoor u het effect krijgt van een lichtpaneel. Doordat de lichtmodule op het uiteinde van de lamp zit krijgt u een perfect homogene lichtspreiding in de ruimte en dit met behoud van de sfeer in de ruimte. COB wordt gekenmerkt door het gele oppervlak. hoe groter het oppervlak, hoe krachtiger de lamp zal zijn. COB lampen hebben een betere warmte weerstand, een betere koelingzone, een beter lichteffect en een hoge lichtefficiëntie. Door hun concentratie kunnen zij op een kleine oppervlakte toch een zeer krachtig licht produceren en dit tegen een lager verbruik. .

De nieuwe COB led zal deel uitmaken van de Zenigata familie en zal groter zijn dan de bestaande COB’s. Het zal ook een zeshoekige vorm hebben (de bestaande Zenigata producten waren rechthoekig). De 50W Mega Zenigata LED meet 20 x 24mm. De nieuwe 100W lamp is 86,8mm van het ene punt van de zeshoek naar de andere en 75mm van de platte kant naar de andere platte kant.

Het zal beschikbaar zijn vanaf 50W en net onder de 7000lm. De oppervlakte zal ook groter zijn wat noodzakelijk is voor het koelen.

De levensduur van deze nieuwe led COB wordt geschat op 40000 branduren. Tegen eind mei 2013 zou het op de markt komen.

Onze firma www.myplanetled.com is gespecialiseerd in led COB verlichting in verschillende toepassingen (spotjes, inbouw spot, bouwlampen, hanglampen, AR111, PAR). 

Vriendelijke groeten,

My Planet Led
www.myplanetled.com
info@myplanetled.com

 

take down
the paywall
steun ons nu!