De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

September 2010- Reporters gezocht…

September 2010- Reporters gezocht…

dinsdag 14 september 2010 16:52
Spread the love

Hoi hoi

Dit zijn enkele events, acties en activiteiten in de maand september waar we nog reporters, fotografen en/of videoreporters voor zoeken. Ben je geïnteresseerd om één van deze activiteiten in woord en/of beeld te brengen? Geef me een seintje: keltoum@dewereldmorgen.be

Ook als je suggesties hebt voor onderwerpen of events die je wil verslaan of  op de agenda wil zetten, laat het ons weten. Of vul het onderaan aan in de comments.

grtjs

Keltoum

Overzicht September


15 september Brussel – Betoging

Het ABVV organiseert in gemeenschappelijk vakbondsfront een grote bijeenkomst rond het thema van de pensioenen.

16 september Antwerpen – presentatie en debatavond

Info-avond Horta: Waarom is Meccano beter dan BAM-tracé? U komt er meer te weten over de laatste inzichten met betrekking tot fijn stof, natuur en milieu, en mobiliteit. De bijdrage over natuur en milieu wordt verzorgd door Johan Vandewalle, beleidscoördinator van Natuurpunt Antwerpen Noord  en Jef Van De Wiele, voorzitter van Natuurpunt Wase Linkerscheldeoever. Het medische luik wordt verzorgd door Dr. Dirk Van Duppen en Wim van Hees en het mobiliteitsluik wordt door Manu Claeys en Peter Verhaeghe van strRaten generaal gepresenteerd. Voor de eerste keer zal ook de vergelijkende studie van Transport & Mobility aan het publiek voorgesteld worden.

18 september anti oorlogsactie in Aalter                                    Anti-oorlogsactie van de Linkse studenten in Aalter (thuisbasis van De Crem).

 • Start: 15u
 • Plaats: station Aalter

19 september Antwerpen –  Ademloze wandeltocht op autoloze zondag.
Ademloos roept op om te wandelen door de binnenstad voor meer aandacht voor de verkeersproblematiek.  En tegen het Bam trace: “Respect is wat ze na de volksraadpleging beloofden: Geen BAM tracé.” U mag “meelopen” te paard of te ezel, per buggy, bakfiets, rollator, invalidewagentje, step, loopschoenen, joggen; alleen, met 2, met 20, 200 of 2,000.

19 september verschillende steden – Autoloze zondag

Op zondag 19 september is het in verschillende steden de jaarlijkse autoloze zondag. De binnensteden worden grotendeels autovrij of autoluw gemaake en op verschillende plaatsen zijn er sportieve en feestelijke evenementen georganiseerd.

19 – 27 september Antwerpen- Open Kunstenateliers
49 kunstenaars stellen tijdens de twee laatste weekends van september hun atelier open in het District Antwerpen. De bezoekers kunnen vooraf een keuze maken in de overzichtstentoonstelling in de Kunstenhal van het SISA. Daar worden rondleidingen gegeven op zaterdagen om 11 uur en op zondagen om 15 uur. Enkele non profit kunstruimten stellen aansluitend ook hun deuren open. Opening vrijdag 17 september om 20h00 met receptie in SISA.

20 september Antwerpen – Stop Armoede.nu
Sinds januari 2008 voeren verschillende organisaties samen elke maand actie vlak voor de gemeenteraad aan het Antwerpse stadhuis. Elke actie is gekoppeld aan een beleidsthema. Dit keer is het thema wonen in Antwerpen voor gezinnen in armoede. Zij moeten meer kansen krijgen op de woonmarkt!

20 september Antwerpen – Mo*Lezing: De haat tegen het westen met Jean Ziegler en Rik Coolsaet
Het Westen blijft blind, doof en stom tegenover die diepe haat tegen het Westen die leeft bij de volkeren van het Zuiden. Deze “haat” komt voort uit een diep verlangen naar emancipatie en gerechtigheid. Het Westen begrijpt niets van die haat. Dat komt omdat het geheugen van het Westen dominant is, immuun voor twijfel. Het geheugen van de volkeren van het Zuiden is een gewond geheugen. En het Westen is onkundig van de diepte en de ernst van die wonden.’

20-22 september  New York- Millenniumdoelstellingen: Top Algemene Vergadering van de VN over de millenniumdoelstellingen in New York

21 september Gent- Gent hangt – Hang de vredesvlag uit!
Uit protest tegen de bijeenkomst van de Europese defensietop in Gent roept Vrede vzw iedereen in Gent op om de vredesvlag uit te hangen op 21 september, de internationale dag voor de Vrede.

23 september Gent-  Anti oorlogsbegoging                                Bijeenkomst Europese ministers van Defensie in Gent, een belangrijke meetings over de militarisering van Europa. Uit protest tegen het Europees oorlogsbeleid organiseert het anti-oorlogsplatform een vredesbetoging.

 • Start: Vertrek om 19u
 • Plaats: aan het Woodrow Wilsonplein (Zuid), Gent – Bereikbaar met openbaar vervoer: op 15 minuten loopafstand van station Gent Dampoort.
 • Info: www.stopoorlogstop.be
   

25 september tot 3 oktober – No Border camp Brussel
Van 25 september tot 3 oktoberwordt in Brussel een no border camp gehouden met acties, films, debatten, evenementen, workshops en exposities voor open grenzen.

25 september Bredene- Manifiesta
Feest van de Solidariteit met muziek, kinderanimatie, lezingen, debat, film,… en fuif

 • Start:  11h00
 • Plaats: Centrum Staf Versluys Kapelstraat 76, 8450 Bredene
 • Info: http://manifiesta.be
   

26 september – Parlementsverkiezingen Venezuela

26 september Antwerpen – Dag van Palestina
Op zondag 26 september organiseert VOEM vzw Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims vzw- in samenwerking met diverse partners de Dag van Palestina. Het gaat om een cultureel-solidair evenement, waarbij de partners aandacht vragen voor het Palestijnse volk en uiting geven aan hun solidariteit met stands, voorstellingen, dans, poëzie, workshops,….-

27 September- Beslissing Vlaams regering over Oosterweeldossier

29 september  Brussel – Grote Europese betoging
Europese betoging tegen een Europa van strenge bezuinigingen en bestaansonzekerheid ! Voor een Europa van werkgelegenheid, sociale rechtvaardigheid en solidariteit !

Oproep van het Europese Vakverbond voor een Europese betoging aan de vooravond van de Ecofintop (vergadering van de ministers of staatssecretarissen van economische zaken en/of financiën van de lidstaten van de Europese Unie). Deze syndicale reactie zal bestaan uit een grote Europese manifestatie in Brussel en uit acties in de andere lidstaten, in de vorm van manifestaties, werkonderbrekingen of andere.

…… vul aan in comments

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!