De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

New Rules

Scott Ritter: Oekraïens tegenoffensief is een ‘zelfmoordmissie’

maandag 26 juni 2023 22:33
Spread the love

In de aflevering van de New Rules-podcast van deze week spreekt gastheer Dimitri Simes Jr. bijna een uur lang met voormalig US Marine Intel-officier en VN-wapeninspecteur Scott Ritter over waarom het oekraïense tegenoffensief verandert in een “zelfmoordmissie”, de rol van de NAVO bij het plannen van dit debacle, en wat het Oekraïne-conflict ons kan leren over de toekomst van oorlogsvoering.
Op een gegeven moment komt retoriek in botsing met de realiteit, en de realiteit zal de retoriek bij elke stap verpletteren”, zei Scott Ritter. “Dus [de amerikaanse minister van defensie] Lloyd Austin kan zeggen wat hij wil, maar het verandert niets aan de uitkomst op het slagveld. De NAVO kan bij elkaar komen en praten over hoe resoluut ze de oekraïners wel gaan steunen, maar de oekraïners hebben enorme hoeveelheden munitie nodig. De NAVO heeft dat niet en ze kunnen het niet produceren, dus Oekraïne zal het niet krijgen”…

New Rules op Sputnik International biedt een diepgaand inzicht in de geopolitieke, economische en ideologische trends die de wereld veranderen. Het tijdperk van de Amerikaanse wereldhegemonie loopt ten einde. Wat komt er voor in de plaats?

New Rules nr 5 – Klik afbeelding om de weergave te starten (duur: 56:57)

Ook te beluisteren en te bekijken op Rumble.com (duur: 59:32)

webpagina: https://sputnikglobe.com

URL voor download (60,5 MB)

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!